רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
לזניה ביתית
מרכיבים:
הפסטה:
- 200 גרם אטריות רחבות (חצי חבילה)
- 2 כפות שמן זית
תערובת גבינות וביצים:
- 2 ביצים
- 2 גביעי גבינת קוטג'
- 1 כף פטרוזיליה ו/או ריחן קצוצים דק
רוטב העגבניות:
- 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
- ½ כוס מים
- 2 שיני שום גדולות כתושות / 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית גדושה אורגנו יבש
גבינה צהובה:
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר 9%)
רוטב בשאמל:
- 25 גרם חמאה
- ½ כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
- ⅙ כוס קמח
- 1 כוס חלב
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה:
אפשרויות להכנה מראש:
- ניתן להכין את מרכיבי הלזניה יום מראש, בכלים נפרדים, ולאחסן בקירור.
- ניתן להרכיב את המנה בתבנית שעות מספר לפני הארוחה, לאחסן במקרר ולאפות לפני ההגשה.
- ניתן לאפות מראש ולחמם לפני ההגשה.
הכנת האטריות:
- לבשל את האטריות לדרגת אל-דנטה.
- לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב.
- לערבב עם שמן זית למניעת הידבקות.
הכנת תערובת הגבינות והביצים:
- לבחוש את כל המצרכים.
הכנת רוטב העגבניות:
- לבחוש את כל המצרכים.
הכנת הגבינה הצהובה:
- לרסק גס בפומפייה.
הכנת רוטב הבשאמל:
- להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה.
- להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה.
- להוסיף קמח ולערבב היטב, עד לספיגה וקבלת מעין בצק.
- להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה, ללא גושים.
- להוסיף גבינה צהובה בבחישה.
- לתקן טעמים.
הרכבת הלזניה:
- בתבנית אפייה משומנת (20X25 ס"מ), להרכיב את הלזניה בשכבות לפי הסדר הבא:
- מחצית מהאטריות
- מחצית מתערובת הגבינה והביצים
- מחצית מרוטב העגבניות
- 1 כוס גבינה מגוררת
- מחצית מהאטריות
- מחצית מתערובת הגבינה והביצים
- מחצית מרוטב העגבניות
- שכבה עליונה של רוטב בשאמל
חן במטבח: לזניה גבינות ורוטב עגבניות מושלמת ב-10 דקות עבודה | ערוץ האוכל
מתכונים נוספים
עוגיות ביסקוטי לימון איטלקיות מתכון אותנטי
פסטו איטלקי מתכון מושלם וקל להכנה
עוגת גבינה עם מרקם מעלף מתכון היסטרי
אפייה:
- לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת ומקבלת גוון זהוב-חום.
הגשה:
- להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם.
מתכון של ציפי פיחוביץ
הגב