המתכון לעוגת אלפחורס של קרין גורן

המתכון לעוגת אלפחורס של קרין גורן

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

המתכון לעוגת אלפחורס של קרין גורן

מרכיבים:

  • תחתית בצק

    • 100 גרם חמאה
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
    • 1 ביצה L
    • 2 חלמונים L
    • 1+1/2 כוסות (210 גרם) קורנפלור
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
    • 1/2 כף (5 גרם) אבקת אפייה
  • ציפוי תחתית

    • 1/2 קופסה (165 גרם) ריבת חלב
    • 2 כפות קוקוס טחון
  • מוס שוקולד לבן וקוקוס

    • 200 גרם שוקולד לבן
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב 3%
    • 3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
    • 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
    • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
    • 1 כוס (85 גרם) קוקוס טחון
  • ציפוי וקישוט

    • 1/2 קופסה (165 גרם) ממרח בהשראת רפאלו
    • 2 כפות (30 מ"ל) חלב 3%
    • 2 כפות קוקוס טחון

מתכון לעוגת אלפחורס של קרין גורן – פודי

מתכונים נוספים

עוגת תפוזים רכה ונימוחה מתכון נדיר
עוגת מוס אלפחורס חלומית עם שוקולד לבן וקוקוס
אלפחורס מתכון קל כמו בארגנטינה

אופן ההכנה:

  1. הכנת התחתית:

    • מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
    • ממיסים חמאה.
    • בקערה, מעבדים את כל מרכיבי הבצק (חמאה, סוכר, ביצה, חלמונים, קורנפלור, קמח ואבקת אפייה) עד לקבלת בצק אחיד.
    • מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ואופים 20 דקות עד להזהבה קלה.
    • מצננים.
  2. ציפוי התחתית:

    • מורחים ריבת חלב על התחתית ומפזרים קוקוס.
    • מצננים.
  3. הכנת המוס:

    • ממיסים שוקולד לבן עם חלב במיקרוגל ומערבבים עד לאיחוד. מצננים.
    • במיקסר, מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם רך.
    • מוסיפים קוקוס ותערובת השוקולד הלבן ומקציפים קצרות לאיחוד.
    • משטחים את המוס על התחתית ומעבירים למקפיא ללילה.
  4. הכנת הציפוי:

    • מחממים ממרח וחלב במיקרוגל כחצי דקה ומערבבים לתערובת חלקה.
    • מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פניה.
    • מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות.
  5. הגשה: פורסים בסכין שטבלתם במים רותחים וניגב.

זמן הכנה: כ-30 דקות (לא כולל זמן קירור והקפאה) דרגת קושי: בינוני

מתכון של זהבית שמעונוב