גרטן קישואים עשיר בגבינות: ארוחה מושלמת לכל המשפחה

גרטן קישואים עשיר בגבינות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

גרטן קישואים 

מצרכים:

  • תבנית בגודל 26 ס"מ או 32×25 ס"מ, משומנת היטב
  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 קישואים בינוניים או זוקיני, פרוסים (לא מקולפים)
  • 5 שיני שום, כתושות
  • ½ כוס שמיר קצוץ (לא חובה)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 4 כפות גבינה צהובה מגורדת (עמק, גלבוע או אחרת)
  • 4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. ממיסים חמאה ושמן במחבת רחבה.
  3. מטגנים את הקישואים/זוקיני עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים שום, שמיר (אם רוצים), מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות.
  6. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור (חם מאוד!), מפזרים מעל את הגבינות הצהובה והפרמזן.
  7. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות, או עד שהגבינה מזהיבה.
  8. מגישים חם ונהנים!

מתכון של לאה מאיר.