בורקס מבצק ספידי חלומי: כל כך טעים, תרצו להכין אותו כל יום! 💯

בורקס מבצק ספידי חלומי: כל כך טעים, תרצו להכין אותו כל יום! 💯

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

בורקס מבצק ספידי חלומי: כל כך טעים, תרצו להכין אותו כל יום! 💯

זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

למילוי:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים (עם קליפה)
  • 3/4 כפית מלח (1/4 לתפוחי אדמה, 1/2 לפטריות)
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס (1/4 לתפוחי אדמה, 1/2 לפטריות)
  • 1 בצל קצוץ
  • פטריות קצוצות
  • אגוז מוסקט מגורד (מעט)

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים חמים
  • 3/4 כוס שמן

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

בורקס חצילים וגבינה מבצק ספידי – סוויט דולי – Sweet Dooly

מתכונים נוספים

מתכון לבורקס גבינה של סבתא עם סוד
חצ'פורי גבינות מושחת: מתכון גרוזיני אותנטי שיפתח לכם את התיאבון! 😋
פלפל חריף במילוי בשר ולחם – מנה מושלמת לאוהבי חריף

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי:

    • מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך.
    • מקררים, קולפים וגורדים על פומפייה גסה.
    • מתבלים ב-1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.
    • מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה.
    • מוסיפים פטריות קצוצות וממשיכים לטגן כ-4 דקות.
    • מתבלים ב-1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
    • מקררים את תערובת הפטריות ומוסיפים לתפוחי האדמה המגורדים. מערבבים היטב.
  2. מכינים את הבצק:

    • בקערה גדולה, מערבבים קמח, מלח, מים חמים ושמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
    • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
    • מגלגלים כל חלק לגליל וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
    • מרדדים כל פרוסה לעיגול קטן.
  3. מרכיבים ואופים:

    • מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר, מהדקים היטב בצביטות או בעזרת מזלג.
    • מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) כ-20 דקות, או עד הזהבה יפה.

מתכון של: אילנה לוי