הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו וקבלו 35 מתכונים חדשים כל שבוע

פשטידת תפוחי אדמה של פעם

פשטידת תפוחי אדמה של פעם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.9/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

פשטידת תפוחי אדמה של פעם

פשטידת תפוחי אדמה של פעם הוא מתכון שמזכיר נשכחות של בישולים של כל אמא מרוקאית או טוניסאית בימי שישי.
למי לא יצא לאכול פשטידת מחמאר או מעקוד בערב שבת או בשאר ימי השבוע.
אז קבלו מבחר מתכונים נהדרים לפשטידת תפוחי אדמה המיתולוגית.

מחמאר(מעקודה) מתכון של דורית כהן

מצרכים:
5 תפוחי אדמה
6 ביצים
חצי צרור פטרוזיליה
2 גזר
אפונה( לא חייב)

אופן הכנה:
1. ראשית נשטוף את תפוחי האדמה בשלמותם מבלי לקלפם ונניח בסיר רחב ונבשלם יחד עם הגזר בשלמותו עד לריכוך.
2. חשוב מאוד לא לקלף את תפוחי האדמה שלא יספחו מים,כך הפשטידה לא תצא מיימית .
3. לאחר מכן נקרר ונקלף את התפוחי האדמה והגזר.
4. נמעך את תפוחי האדמה ואת הגזר נחתוך לקוביות קטנות ,ניתן גם להוסיף אפונה של סנפרוסט.
5. נוסיף את הביצים הטרופות ,מעט מלח, פלפל שחור גרוס,מעט כורכום וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק.
6. נערבב הכל יחד.
7. אני גם לעיתים מוסיפה חתיכות קטנות של עוף( לאחר שבושל,זה מוסיף המון ).
8. ניקח סיר בקוטר 20 נשפוך לתוכו שליש כוס שמן ונחמם אותו.
9. לאחר מכן נשפוך את הבלילה לסיר , נטגן לפחות שבע דקות .
10. נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.
בתאבון ובהצלחה 🌹.

מתכונים נופים:
פשטידת תפוח אדמה כשרה לפסח – מחמאר
פשטידת ירקות מתכון נדיר
פשטידת ירקות פרווה מתכון אליפות

פשטידת ירקות מרוקאית(מחמאר) – מרי שרעבי

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית מחמאר


מצרכים:
4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
3 גזרים קלופים ומבושלים
1 ורבע כוסות אפונה מבושלים במים 5 דקות
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
6 ביצים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
1 כף לימון סחוט
2 כפות שמן
מעט מלח
חצי כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:
1. לאחר בישולם של התפוחי אדמה למעוך עם מזלג כמו פירה למצב גס.
2. לחתוך את הגזרים המבושלים לקוביות ולהוסיף אותם לקערת התפוחי אדמה המעוכים.
3. להוסיף את האפונה שבושלה במים 5 דקות ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
4. לשבור את הביצים בקערה נפרדת ולטרוף אותם למצב חביתה.
5. להוסיף את הביצים לקערת התפוחי אדמה ולהוסיף את כל התבלינים כולל האבקת אפיה.
6. לערבב היטב וליצוק לסיר בקוטר 24-26 משומן.
7. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ולאפות 55 דקות עד שעה.
8. להוציא מהתנור לצנן ולהפוך על צלחת.
9. לחתוך למשולשים.
ערך קלורי למנה(משולש של פשטידה) – 168 קלוריות.
בתאבון.
באהבה מרי❤.