רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
זמן הכנה: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 5-6 פרוסות לחם פרוס או חלה
- 3 ביצים
- ¾ כוס חלב
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 כפית חמאה
- ¼ כפית שום כתוש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מעט כמון
- חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
- תוספות לבחירה: גבינה מגוררת, כוסברה, בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
- מכינים את הבלילה: בקערה עמוקה, טורפים היטב את הביצים והחלב. מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל שחור וכמון.
- משדרגים את הטעם: קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לבלילה. ניתן להוסיף גם תוספות אחרות לפי הטעם, כמו גבינה מגוררת, כוסברה או בצל ירוק.
- מטגנים את הטוסט: מחממים שמן זית וחמאה במחבת רחבה על אש בינונית. טובלים כל פרוסת לחם בבלילה משני הצדדים ומניחים במחבת.
- משחימים משני הצדדים: מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
- סופגים שומן עודף: מעבירים את פרוסות הטוסט המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים ונהנים: מגישים את הפרנץ' טוסט החם עם גבינות רכות וסלט ירקות.
מתכון של לינדה לנגנר.
הגב