רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מרכיבים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- ¼ כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- ½1 כוסות מים חמימים
פיצה מושלמת ללא התפחה – נועם זיגדון
מתכונים נוספים
חצפורי גבינה מתכון ממכר וקל להכנה
פשטידת גבינות ופטריות מתכון משגע
פיצה במחבת מתכון פשוט וקל
שלבי הכנה
-
מערבבים את כל החומרים עד לבצק אחיד.
-
משטחים על מגש (הבצק תופח בתנור אז להקפיד לשטח היטב)
-
מורחים רוטב פיצה על הבצק ומפזרים גבינה ותוספות שאוהבים.
-
אופים ב־200 מעלות במשך כ־20 דקות או עד שהבצק מוכן.
פיצה בלי התפחה: פתרון קל ומהיר להכנת פיצה טעימה
פיצה ללא התפחה היא פתרון מושלם לאלו שרוצים להכין פיצה טעימה ומהירה בלי לחכות שעות להתפחה. המתכון הזה פשוט להכנה ודורש רק כמה מרכיבים בסיסיים. תוך זמן קצר תוכלו ליהנות מפיצה חמה, קריספית וטעימה.
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
- קל ומהיר: המתכון הזה פשוט להכנה ודורש רק כמה דקות של עבודה.
- טעים: הפיצה יוצאת טעימה, קריספית ומלאת טעמים.
- מתאים לכל אירוע: פיצה היא מנה נהדרת לכל אירוע, בין אם זה ארוחת ערב משפחתית, מסיבה או מפגש ידידותי.
- רב-תכליתי: ניתן להוסיף מגוון רחב של תוספות לפיצה לפי הטעם.
- מרכיבים זמינים: כל המרכיבים הדרושים למתכון הזה זמינים בקלות בכל סופרמרקט.
שאלות ותשובות:
שאלה: האם ניתן להשתמש בקמח אחר מלבד קמח לבן?
תשובה: כן, ניתן להשתמש בקמח כוסמין, קמח שיפון או תערובת של קמחים. שימו לב שעשוי להיות צורך להתאים מעט את כמות המים בהתאם לסוג הקמח.
שאלה: מהן התוספות המומלצות לפיצה?
תשובה: ישנן אין ספור תוספות אפשריות לפיצה. כמה תוספות פופולריות כוללות רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, בצל, פטריות, פלפל ירוק, זיתים ועגבניות טריות.
שאלה: האם ניתן לאפות את הפיצה בתנור שאינו מחומם מראש?
תשובה: לא מומלץ לאפות את הפיצה בתנור שאינו מחומם מראש. חום התנור הגבוה מההתחלה הוא זה שגורם לבצק להיות קריספי ורך מבפנים.
אני מקווה שתיהנו מהמתכון הזה!
מתכון של אנגליקה גרין.
מתכון נוסף
פיצה נפוליטנית אמיתית – המדריך המלא להכנת פיצה איטלקית מסורתית בבית!
אהובים שלי, אם אתם מחפשים את המתכון לפיצה הכי אותנטית, טעימה ובלתי נשכחת שתזכו לאכול – הגעתם בדיוק למקום הנכון! אחרי שנים של התנסויות, טעויות והצלחות במטבח, אני גאה לחלוק אתכם את המתכון המנצח שלי לפיצה איטלקית נפוליטנית מסורתית. אל תיבהלו מהשם המפונפן – עם קצת מאמץ והמון אהבה, כל אחד יכול להפוך למאסטר שף של פיצות ולהרשים את כל המשפחה וחברים!
מה הופך פיצה נפוליטנית לכל כך מיוחדת, אתם שואלים? ראשית, הבצק! הוא דק, פריך, נימוח והכי חשוב – לא תפוח. השילוב של קמח איכותי, שמרים טריים והמתנה ארוכה לתפיחה מעניק לו טעם עשיר ומרקם מושלם.
ושנית – איכות חומרי הגלם! כשמדובר בפיצה נפוליטנית, Less is More. במקום לקבור אותה בהר של תוספות, מתמקדים במעט רכיבים איכותיים ביותר – רוטב עגבניות טרי ומתובל, גבינה טרייה ועסיסית, עלי בזיליקום ריחניים ושמן זית משובח. האיטלקים יודעים שאין תחליף לטריות ואיכות!
אז תחזיקו חזק כובעי השפים שלכם והצטרפו אליי למסע מופלא אל עולם הפיצה האיטלקית האמיתית. מבטיחה חוויה קולינרית בלתי נשכחת ומנה שתלהיב את כל יקירכם! אז אל תהססו יותר – בואו נפיץ את בשורת הפיצה הנפוליטנית ברחבי הרשת!
זמן הכנה כולל של הפיצה: כ-3 שעות, מתוכן שעתיים המתנה לתפיחת הבצק (אל דאגה, זה זמן מבורך לראות פרק נוסף בסדרה האהובה עליכם). המתכון מתאים ל-4 סועדים רעבים, או 6 כאלה עם קצת פחות תיאבון. ודרגת הקושי? בינונית – צריך קצת התמדה והקפדה, אבל שווה כל רגע!
מצרכים מומלצים להכנת הפיצה המושלמת!
- 500 גרם קמח לחם איכותי (סוג 00 האיטלקי אם תמצאו, אבל כל קמח חיטה חזק יעשה את העבודה)
- 325 מ"ל מים פושרים
- 7 גרם שמרים טריים (או 2 כפיות שמרים יבשים אם אין ברירה, אבל האיכות תורגש)
- 10 גרם מלח ים דק
- 30 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות איכותיות (400 גרם)
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1 כף שמן זית נוסף לתיבול הרוטב
- 200 גרם גבינת מוצרלה טרייה (אידיאלי ממוצרלה di bufala – מחלב תאו!)
- חופן עלי בזיליקום טריים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
מרכיבים חלופיים לקהלים שונים: לטבעונים שבינינו – החליפו את המוצרלה במוצרלה טבעונית על בסיס קשיו או אגוזים (יש המון מתכונים ברשת!). הטעם יהיה מעט שונה, אבל עדיין נפלא. למי שנזהר מגלוטן – השתמשו בקמח ללא גלוטן איכותי. יצא קצת פחות נימוח אבל אל דאגה, הפיצה עדיין תיעלם מהצלחת תוך שניות!
מי מוכן לאתגר ולגלות את סודות הפיצה הנפוליטנית? הנה שלבי ההכנה שלב אחר שלב!
לא תאמינו כמה קל ופשוט להכין פיצה איטלקית אמיתית עם הבצק הנפלא הזה. רק תנו לו זמן והרבה אהבה, ותזכו בפיצה הטובה בעיר (או לפחות בשכונה)! יאללה, קדימה:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים והמלח. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה בהדרגה את המים הפושרים ואת שמן הזית. מערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים למשטח מקומח ולשים כ-10 דקות עד שהבצק הופך גמיש וחלק. אם הבצק נדבק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. אם יבש מדי – עוד כפית מים.
- משמנים קערה נקייה ומניחים בה את כדור הבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר לפחות שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות: בסיר קטן מחממים שמן זית ומשחימים קלות את השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, אורגנו, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט.
- כשהבצק מוכן, מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (כ-250°C) עם אבן לפיצה בתוכו אם יש. אם אין אבן, אפשר להפוך תבנית אפייה ולהניח עליה נייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל אחד על משטח מקומח לעלה דק (כ-20 ס"מ קוטר).
- מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב ומסדרים מעל רצועות מוצרלה, עלי בזיליקום ומעט שמן זית.
- אופים את הפיצה על האבן או התבנית ההפוכה כ-7 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והשוליים משחימים.
- מוציאים בזהירות, קוצצים מעל עוד קצת בזיליקום טרי – והפיצה מוכנה לסעודה! אפשר להגיש עם קצת שמן זית משובח או פלפל שחור גרוס להוסיף חריפות.
היתרונות התזונתיים של פיצה נפוליטנית ביתית שחשוב לדעת:
- קמח המלא שבבצק מכיל יותר סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים מקמח לבן רגיל. בריא ללב, למערכת העיכול ולמשקל תקין!
- רוטב העגבניות עשיר בליקופן – נוגד חמצון עוצמתי שמגן על העור ומפחית סיכון למחלות לב וסרטן.
- הבזיליקום הטרי מספק ויטמין K חיוני לבריאות העצמות, ונרקוטין בעל תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-בקטריאליות.
- גבינת המוצרלה מכילה חלבון איכותי וסידן לחיזוק השרירים והעצמות.
- שימוש מתון בשמן זית טוב לבריאות – מקור מצוין לשומן חד בלתי רווי וחומצות שומן אומגה-3.
- ומה הכי חשוב – הכנה ביתית מאפשרת לכם שליטה מלאה על האיכות והכמות של רכיבים, בלי תוספות מלח, שומן וסוכר מיותרות!
רוצים לשדרג את החוויה? הנה כמה רעיונות לתוספות מיוחדות:
רוקט ופרושוטו: עלי רוקט צעירים פיקנטיים ופרוסות פרושוטו מעושן מעל הפיצה האפויה. קלאסיקה איטלקית!
ארטישוק ועגבניות שרי: מוסיפים לפיצה חצאי ארטישוק קפוא מופשר ועגבניות שרי חצויות לפני האפייה. מעדן אביבי.
פפרוני ופלפל חריף: מניחים פרוסות פפרוני חריף ופלפל צ'ילי טרי על הפיצה. לחובבי האדרנלין!
4 גבינות: מערבבים גבינת מוצרלה, גורגונזולה, פרמזן ופקורינו מעל הפיצה. סימפוניה של טעמים!
תרד וביצה עלומה: מוסיפים עלי תרד צעירים ושוברים ביצה טרייה במרכז הפיצה לפני האפייה. חלבון מושלם.
כמה עוד טיפים ששווה לדעת על הפיצה הנפוליטנית? תרשו לי לשתף כמה תובנות שאספתי בדרך אל הפיצה המושלמת:
האם חייבים להשתמש באבן פיצה? לא חובה, אבל מאוד מומלץ! אבן מחוממת עד להיסק מעניקה תחתית פריכה במיוחד לפיצה. אם אין לכם אבן, חיממו מראש תבנית הפוכה ושטוחה בתנור.
אפשר להקפיא את הבצק? בהחלט! אם נותר לכם בצק או שאתם רוצים להכין מראש, עטפו היטב בניילון נצמד והקפיאו עד חודש. הפשירו במקרר לילה לפני השימוש.
מה עושים עם עודפי רוטב? שימרו עד שבוע במקרר והשתמשו כרוטב פסטה פשוט ונהדר, כתוספת לתבשילים או אפילו כמחית וטוסט. מבטיחה שלא תתחרטו!
כמה זמן מחזיקה הפיצה? הפיצה הכי טעימה ברגע שהיא יוצאת מהתנור. אבל אם נותרו שאריות (נדיר…), אחסנו בקופסה אטומה במקרר עד יומיים. אפשר להחזיר לה חיים בתנור חם או במחבת עם מכסה.
איפה קונים שמרים טריים? בחנויות מזון איטלקיות או יבוא, לפעמים במקררים של סופרמרקטים גדולים בקרבת השמרים היבשים. אם לא מצאתם, השתמשו באיכותיים יבשים במקום.
באיזה חום מומלץ לאפות? החום הגבוה ביותר! אני אופה ב-250°C, אבל גם 230°C יעבודו היטב. ככל שהחום גבוה יותר – המרקם יהיה אופטימלי. רק היזהרו לא לשרוף בטעות.
איך משיגים את הצורה העגולה המושלמת? התשובה, כמו תמיד – תרגול ועוד תרגול! התחילו עם מערוך להתרגל למתוח את הבצק דק ושטוח. עם הזמן נסו להשתמש בידיים בלבד, ומתחו את הבצק בעדינות תוך השארת שוליים מעט עבים יותר. אם יצא אובלי או מעוות מדי – פשוט קפלו מחדש ונסו שוב.
כמה גדולות צריכות להיות הפיצות?
לטעמי, הגודל האידיאלי הוא כ-20-25 ס"מ קוטר. פחות מזה – והפיצה תיאפה מהר מדי ולא תספיק לפתח טעמים. גדולה יותר – והיא עלולה להיות בעייתית לטיפול והגשה. כמובן, התאימו את הגודל לתנור שלכם.
איך להגיש את הפיצה לשולחן?
על צלחת שטוחה גדולה, חתוכה למשולשים או ריבועים לפי העדפתכם. אפשר להניח מזלג וסכין לצד, למרות שאצלנו בבית כולם אוהבים לאכול עם הידיים, כמו באיטליה! ליד הפיצה אפשר לשים קערית קטנה עם שמן זית ופלפל שחור טחון, למי שאוהב תיבול נוסף.
מה עם שאריות?
כמו שכבר אמרנו, פיצה נפוליטנית הכי טובה טרייה מהתנור. אבל גם ביום למחרת, חתיכת פיצה קרה מהמקרר של אתמול בלילה היא התענוג האשם האולטימטיבי! אם נותרו שאריות מרובות, חממו בתנור על חום בינוני עד שהגבינה שוב נמסה ונצמדת. לעולם אל תשתמשו במיקרוגל – הוא יהפוך את הבצק לספוג!
אז יקיריי, מקווה שצללתם איתי עמוק לסודות הפיצה הנפוליטנית וקיבלתם השראה להכניס קצת יותר מסורת איטלקית למטבח שלכם. כן, זה דורש מאמץ ותשומת לב, אבל האם יש סיפוק גדול יותר מאשר להגיש לאהובים שלכם פיצה מעשה ידיכם, עם בצק דק-אך-אוורירי, רוטב עשיר וטעמים שמימיים?
אני מזמינה אתכם לנסות את המתכון שלי, לשתף תמונות וחוויות, ולהעביר הלאה את אהבת הפיצה האיטלקית האמיתית. תאמינו לי, ברגע שתכינו פעם אחת פיצה נפוליטנית ביתית – לעולם לא תסתפקו עוד במשלוח מפיצרייה שכונתית
אז קדימה חברים, שטפו ידיים, קשרו סינרים וקבלו את הפיצה-תרפיה הכי טעימה שיש. ותזכרו – פיצה היא אהבה, פיצה זה אושר!
בתיאבון,
ושיתוף חובה עם כל מי שאוהב פיצה נפוליטנית אמיתית!
הגב