הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו וקבלו 35 מתכונים חדשים כל שבוע

עוף בדבש וסילאן: מנה קלאסית וחגיגית

עוף בדבש וסילאן מנה קלאסית וחגיגית

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

4/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

עוף בדבש וסילאן: מנה קלאסית וחגיגית

מחפשים מתכון פשוט, טעים ומפנק לעוף? אם כן, המתכון הזה הוא בשבילכם! עוף בדבש וסילאן הוא מנה קלאסית שמתאימה לכל אירוע, בין אם זה ארוחת ערב משפחתית או אירוע חגיגי יותר.

המתכון הזה משלב בין שני טעמים נהדרים: דבש מתוק וסילאן . הדבש מעניק לעוף טעם מתוק ומתקתק, בעוד שהסילאן מעניק לו טעם מעושן ונגיעות ים תיכוניות.

העוף בדבש וסילאן היא מנה שתגרום לכם להרגיש כמו במסעדה יוקרתית, גם אם אתם מכינים אותה בבית. הוא רך, עסיסי ומלא טעם.

מתכון של לאה מאיר.

מצרכים:

4-5 כרעיים מופרדות אפשר רק שוקיים (מה שאוהבים).
1/2 כוס צ'ילי מתוק.
1/3 עד 1/2 כוס רוטב טריאקי.
1/4 כוס רוטב סויה בסגנון סיני.
2 כפות סוכר חום כהה.
2 כפות סילאן / 2 כפות דבש (אני שמתי כף סילאן וכף דבש).
2 שיני שום שמנמנות כתושות.
2 כפות שמן.
1 כף פפריקה מתוקה.
1 כפית מלח.
1/3 כוס מים רותחים.
רק אם רוצים תוספת…
4-5 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות/לפלחים.
1 בצל גדול, מחולק לשמיניות.
1 ראש שום שלם, חצוי.
2-3 ענפי תימין (אפשר לוותר).
אופן הכנה מופיע בהמשך.

תבשיל עוף, בטטות, תאנים וסילאן – חן במטבח

המתכונים הכי נצפים באתר:
קציצות עוף ואפונה מתכון טעים במיוחד
עוף בריבת בצל בטאגין מתכון מרוקאי
צלי עוף בתנור מתכון מושלם

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהמים הרותחים.
2. להוסיף את כרעי העוף או השוקיים לתוך קערת הרוטב ולערבב היטב בעזרת הידיים (פנקו אותו תעשו לו מסאג' מכל הצדדים).
3. הכניסו את כרעי העוף לתוך שקית וסגרו היטב (אני משתמשת בשקית זיפלוק).
4. שמים במקרר לשעתיים עד לילה שלם.
5. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
6. מוציאים את העוף מהמקרר, מסדרים בתבנית גדולה את הכרעיים או השוקיים כשהעור כלפי מטה, מעל מוסיפים את תפוחי האדמה, בצל, שום והתימין (רק אם רוצים), יוצקים את הרוטב שנותר בשקית ומערבבים היטב.
7. יוצקים את המים הרותחים מהצדדים, מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור לשליש העליון ואופים כשעה.
8. לאחר שעה להוריד את כיסוי נייר הכסף להפוך את כרעי העוף או השוקיים, להרטיב את העוף ברוטב שנוצר בתבנית (זהירות חם) ולהמשיך לאפות עוד 5-10 דקות אפייה עד להשחמה יפה.
9. שימו לב!!! לא לאפות את העוף יותר משעה ועשר דקות, אחרת בשר העוף מתייבש .
10. זהו מוכן!!! כלום עבודה, מתכון בטוח לילדים ולכל המישפוחה, הגישו לצד אורז לבן ותיהנו.
בתיאבון! אז… כנסו למטבח וספרו איך היה.