עוגת שמנת ופירורים כמו בקונדיטוריה – מתכון ביתי מנצח

עוגת שמנת ופירורים כמו בקונדיטוריה - מתכון ביתי מנצח

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.3/5 - למתכון דירוג של 19 חובבי בישול

עוגת שמנת פירורים מושלמת – קינוח חלומי ומרשים

זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20-25 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לבצק:

  • 1 חבילה חמאה (200 גרם)
  • 3 חלמונים
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 ½ כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 5 כפות חלב

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ½ כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 3 גביעים שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 חבילה שוקולד לבן (100 גרם)
  • 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם, אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:

    • בקערה גדולה, לושו היטב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
    • רפדו תבנית בנייר אפייה ולחצו את הבצק לתוך התבנית, כך שייווצר בסיס אחיד.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה (כ-20-25 דקות).
    • מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט.
    • מגרדים חלק מהבצק האפוי ושומרים בצד לפירורים.
    • מרטיבים את הבצק שנשאר בתבנית עם 5 כפות חלב.
  2. מכינים את הקצפת:

    • ממיסים את השוקולד הלבן עם חצי כוס חלב ומניחים בצד לצינון קל.
    • מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג והשוקולד הלבן המומס עד לקבלת קצפת יציבה.
    • מקפלים פנימה את השמנת החמוצה.
    • אם רוצים קצפת מתוקה יותר, ניתן להוסיף אבקת סוכר.
  3. מרכיבים ומגישים:

    • מורחים את הקצפת על הבצק האפוי שבתבנית.
    • מפזרים מעל את פירורי הבצק ששמרנו בצד.
    • מקררים את העוגה לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

מתכון של דבי וזאנה