עוגת מוס מרשמלו ביתית וקלה להכנה

עוגת מוס מרשמלו ביתית וקלה להכנה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

רולדת מרשמלו תות

מרכיבים:

לטורט:

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • ¾ כוס שמן

למוס מרשמלו:

  • שקית מרשמלו במילוי ג'לי תות
  • 100 גרם שוקולד לבן במילוי תות
  • ¾ כוס חלב
  • 1 וחצי מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • ¾ כוס חלב
  • 2-3 טיפות צבע מאכל אדום
  • 3 כפות אבקת ג'לטין
  • 3 כפות מים

לקישוט:

  • רולדת שוקולד מוכנה

אופן ההכנה:

  1. הכנת הטורט:

    • מקציפים חלבונים לקצף יציב.
    • מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק.
    • מוסיפים חלמונים ושמן ומקציפים עוד כדקה.
    • מנפים קמח פנימה ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
    • מעבירים לתבנית 24 משומנת, אופים ב-160 מעלות עד להזהבה (כ-20 דקות).
  2. הכנת המוס:

    • בסיר קטן, ממיסים שוקולד לבן וחלב על אש נמוכה.
    • מוסיפים מרשמלו ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים במקרר.
    • מכינים ג'לטין: מערבבים אבקת ג'לטין עם מים, מניחים בצד להתייצבות.
    • בקערה נפרדת, מקציפים שמנת מתוקה, פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
    • מקפלים את תערובת המרשמלו המצוננת לתוך הקצפת.
    • ממיסים את הג'לטין המוכן (כמה שניות במיקרוגל) ומקפלים בעדינות לתוך המוס.
    • מוסיפים צבע מאכל ומערבבים לקבלת גוון ורוד אחיד.
  3. הרכבת הרולדה:

    • מניחים את הטורט הקר על נייר אפייה.
    • מורחים את המוס באופן שווה על הטורט.
    • מגלגלים בעזרת נייר האפייה לרולדה הדוקה.
    • מצפים את הרולדה ברולדת השוקולד ומעבירים למקפיא להתייצבות של שעתיים לפחות.
  4. הגשה:

    • פורסים את הרולדה ומגישים קר.

בתיאבון!

מתכון של זהבה מור.