רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת גבינה קרה ללא אפייה עם קראמבל פקאן קינמון
זמן הכנה: 30 דקות זמן קירור: מספר שעות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לקראמבל:
- ½ כוס קמח כוסמין מלא
- ½ כוס שיבולת שועל
- ½ כוס פקאן טבעי
- ½ כפית קינמון
- ¼ כוס שמן קוקוס מומס
- ¼ כוס סירופ מייפל טבעי
לבלילת הגבינה:
- ½ כוס קרם קוקוס
- 250 גרם גבינת ריקוטה 5% שומן (1 חבילה)
- 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
- 1 גביע יוגורט דנונה פרו 20 גרם חלבון טבעי (200 מ"ל)
- ⅓ כוס סוכר קוקוס
- 1 כף גרידת לימון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
לקישוט:
- ½ כוס דובדבנים חמוצים / פטל קפואים
עוגת גבינה ואוכמניות ללא אפייה | עוגת גבינה קרה
מתכונים נוספים
ריבועי עוגת גבינה אפויה – מתכון מושלם
המתכון המנצח: עוגת גבינה אפויה קרין גורן
פשטידת כרוב חלבית מהירה וקלה
עוגת גבינה ללא אפייה
אופן ההכנה:
-
הכנת הקראמבל:
- מעבדים את כל רכיבי הקראמבל במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד מעט שמן קוקוס.
- משטחים את הבצק בעובי של חצי סנטימטר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים על חום של 170 מעלות כ-12-14 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים לקירור מלא.
-
הכנת בלילת הגבינה:
- מקציפים את כל רכיבי הבלילה היטב כ-2-3 דקות עד לקבלת קרם יציב ואחיד.
-
סידור העוגה:
- בתבנית מלבנית/עגולה/כוסות אישיות מסדרים בשכבות:
- שכבת התחתית: מחצית מהקראמבל
- שכבה אמצעית: מחצית מקרם הגבינה
- שכבה נוספת: דובדבנים (אופציונלי)
- שכבה עליונה: שארית הקראמבל
- אוטמים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למספר שעות. לאחר מכן ניתן להעביר למקרר.
- בתבנית מלבנית/עגולה/כוסות אישיות מסדרים בשכבות:
מתכון של עידית מרום
הגב