רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת גבינה אלפחורס בחושה – מתכון קל וטעים
זמן הכנה: שעה דרגת קושי: קל
מצרכים:
לתחתית:
- 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
- 100 גרם חמאה מומסת (1 חבילה)
- 2 כפות ריבת חלב
לעוגת גבינה:
- 4 ביצים (L)
- ½ כוס סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה (1 חבילה גדולה)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 2 כפות פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות ריבת חלב (לשיוש)
לגנאש:
- 200 גרם שוקולד לבן (2 חפיסות)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כף ריבת חלב
- 2 כפות קוקוס
לקישוט:
- עוגיות אלפחורס
- קוקוס
עוגת גבינה אלפחורס בחושה משגעת
מתכונים נוספים
המתכון לעוגת אלפחורס של קרין גורן
עוגת מוס אלפחורס חלומית עם שוקולד לבן וקוקוס
לזניה בשרית ביתית ועשירה – מתכון מנצח
פרק 500- עוגת גבינה אלפחורס
אופן ההכנה:
-
מכינים את התחתית:
- טוחנים במעבד מזון את הפתי בר עם החמאה והריבת חלב עד לקבלת תערובת פירורית.
- משטחים את התערובת בתחתית תבנית אפייה ומהדקים היטב.
-
מכינים את עוגת הגבינה:
- טורפים (או מקציפים) את הביצים, הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר, הפודינג וניל, תמצית הוניל והקורנפלור עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את בלילת הגבינה לתבנית מעל לתחתית.
- מזלפים בעדינות את ריבת החלב על פני הבלילה ויוצרים שיוש בעזרת קיסם.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
- מצננים את העוגה לחלוטין.
-
מכינים את הגנאש:
- ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה וריבת החלב על הגז או במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- יוצקים את הגנאש על העוגה המצוננת.
-
מקשטים ומגישים:
- מפזרים קוקוס ומקשטים בעוגיות אלפחורס.
- מכניסים את העוגה למקרר למספר שעות להתייצבות לפני ההגשה.
מתכון של נועם זיגדון
הגב