עוגיות מרוקאיות פריכות בטירוף מתכון מנצח

עוגיות מרוקאיות פריכות בטירוף מתכון מנצח

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.2/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 10-20 דקות

מצרכים:

  • 2 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5-6 כוסות קמח מנופה (להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס שומשום
  • ¼ כוס זרעי אניס או שומר (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים יחד ביצים, סוכר, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את אבקת האפייה, השומשום והאניס/שומר (אם משתמשים). מערבבים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה ומערבבים עד לקבלת בצק רך, גמיש ולא דביק. ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות הקמח.
  4. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים.
  5. על משטח מקומח קלות, מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד (כ-2 מ"מ). חשוב לקמח את המערוך והמשטח כדי שהבצק לא יידבק.
  6. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חותכים את הבצק לריבועים או מעוינים. בעזרת מזלג, יוצרים חורים בבצק.
  7. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) במשך 10-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
  9. מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד שבועיים.

טיפ: ניתן לגוון את המתכון על ידי הוספת גרידת תפוז לבצק או ציפוי העוגיות בשוקולד מומס לאחר האפייה.

מתכון של סילביה פינוקים מהמטבח שלי