רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגיות מלוחות פריכות
זמן הכנה: 45 דקות (כולל זמן מנוחה) דרגת קושי: קל
מצרכים:
- ½ קילו קמח לבן מנופה
- 1 כף שומשום
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ½ כף גדושה מלח
- ½ כוס שמן
- 100 גרם מחמאה רכה (½ חבילה)
- ¾ כוס מים
להברשה:
- 1 חלמון
- כף מים
- קורט מלח
עוגיות מלוחות נדירות – נועם זיגדון
מתכונים נוספים
עוגיות גאורגיות נזוקי – מתכון מסורתי אותנטי
עוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן – מתכון קל ומהיר
עוגת לוטוס קלה להכנה ללא אפיה לזכרו של סרן לירון שניר הי"ד
כעכים מלוחים שנמסים בפה
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים ולשים עד לאיחוד.
- אם הבצק מרגיש יבש, ניתן להוסיף עוד מעט מים.
- מכסים ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.
- מעצבים עוגיות ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
- מערבבים בקערה קטנה את חומרי ההברשה.
- מורחים את העוגיות בתערובת ההברשה.
- טובלים כל עוגייה בשומשום כך שיצפה את כל חלקה החיצוני.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות.
מתכון של ליטל אשואל
הגב