עוגה מדהימה לשבת ב-10 דקות

עוגה מדהימה לשבת ב-10 דקות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

4/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

עוגת טורט וקצפת מהירה וטעימה לשבת

זמן הכנה: 10 דקות זמן אפייה: 15 דקות זמן קירור: שעה לפחות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לטורט:

  • 3 ביצים, מופרדות
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית סוכר וניל
  • 1 כפית נס קפה נמס
  • 1 כף שמן
  • ¾ כוס קמח תופח

לקצפת:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • ½ כוס סוכר (אפשר פחות)
  • 2 כפות גדושות פודינג וניל
  • ½ כוס קטנה חלב
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%

להרטבת הטורט:

  • 1 כפית אבקת נס קפה נמס
  • ½ כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטורט:

    • מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
    • מוסיפים את החלמונים, סוכר וניל, נס קפה ושמן ומערבבים בעדינות.
    • מקפלים פנימה את הקמח התופח עד לקבלת בלילה אחידה.
    • יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
    • מצננים את הטורט וחותכים אותו לפסים רוחביים.
  2. מכינים את הקצפת:

    • מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, הפודינג, החלב והגבינה עד לקבלת קצפת יציבה.
  3. מרכיבים את העוגה:

    • מרטיבים מעט את הפסים של הטורט בתערובת הקפה והמים.
    • מסדרים שכבה של טורט בתבנית ומורחים עליה קצפת.
    • חוזרים על הפעולה עם יתרת הטורט והקצפת.
    • מכניסים את העוגה למקרר לפחות לשעה להתייצבות.

מתכון של דוריה גאולה שמאי