רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת טורט וקצפת מהירה וטעימה לשבת
זמן הכנה: 10 דקות זמן אפייה: 15 דקות זמן קירור: שעה לפחות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לטורט:
- 3 ביצים, מופרדות
- ½ כוס סוכר
- ½ כפית סוכר וניל
- 1 כפית נס קפה נמס
- 1 כף שמן
- ¾ כוס קמח תופח
לקצפת:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
- ½ כוס סוכר (אפשר פחות)
- 2 כפות גדושות פודינג וניל
- ½ כוס קטנה חלב
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
להרטבת הטורט:
- 1 כפית אבקת נס קפה נמס
- ½ כוס מים פושרים
מתכון לעוגת שיש שוקולד וקפה בחושה ב10 דקות
אופן ההכנה:
-
מכינים את הטורט:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את החלמונים, סוכר וניל, נס קפה ושמן ומערבבים בעדינות.
- מקפלים פנימה את הקמח התופח עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
- מצננים את הטורט וחותכים אותו לפסים רוחביים.
-
מכינים את הקצפת:
- מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, הפודינג, החלב והגבינה עד לקבלת קצפת יציבה.
-
מרכיבים את העוגה:
- מרטיבים מעט את הפסים של הטורט בתערובת הקפה והמים.
- מסדרים שכבה של טורט בתבנית ומורחים עליה קצפת.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הטורט והקצפת.
- מכניסים את העוגה למקרר לפחות לשעה להתייצבות.
מתכון של דוריה גאולה שמאי
הגב