הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו וקבלו 35 מתכונים חדשים כל שבוע

סלמון ברוטב עגבניות מתכון מושלם

סלמון ברוטב עגבניות מתכון מושלם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

סלמון ברוטב עגבניות מתכון מושלם

2 יחידות של פילה סלמון בטמפרטורת החדר.
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1/2 בצל בינוני פרוס
2 שיני שום פרוסות דק
3 עגבניות תמר בשלות חתוכות
1 גמבה קלויה חתוכה לרצועות ( ניתן להשתמש בגמבה רגילה אבל עדיף קלויה על האש)
4 כפות שמן
10 זיתים ירוקים
1/3 כוס יין לבן
לקישוט עלי פטרוזיליה

סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי:

המתכונים הכי נצפים:
פטריות שמפניון מוקפצות עם בצל
סמבוסק חומוס מושלם מתכון עיראקי אותנטי
פיצה במחבת מתכון פשוט וקל

אופן הכנה:
1. שמים על היחידות של הפילה סלמון מלח ופלפל ושמים בצד.
2. במחבת על אש בינונית מטגנים את השום והבצל במשך דקה.
3. מוסיפים למחבת את העגבניות ורצועות הגמבה, מנמיכים את האש,מכסים וממשיכים בבישול.
4. במחבת נוספת שמים שמן ומחממים היטב על אש בינונית עד שהמחבת חמה ועושים סגירה לפילה סלמון מכל הצדדים, המחבת חייב להיות חם,כי אם לא הדג ידבק,במהלך הסגירה יש ללחוץ טיפה על הסלמון על מנת שישמור על הצורה,סה"כ התהליך צריך להיות בערך 3 דקות לכל צד(תלוי בעובי הסלמון – הזמנים יכולים להשתנות).
5. במחבת הרוטב המתבשל,מוסיפים את הזיתים ואת היין הלבן,מוסיפים לרוטב מלח ופלפל וממשיכים בבישול עם כיסוי על אש נמוכה.
6. אחרי שסגרנו את הסלמון, מעבירים למחבת עם הרוטב, מכבים את המחבת של הרוטב ומשאירים את הסלמון לשבת בתוך הרוטב למשך 2 דקות על מנת שיספוג את כל הטעמים.
למרות שהאש כבויה הסלמון ממשיך להתבשל מהחום של הרוטב עגבניות.
7. לפני הגשה שמים מעל הדג רוטב עגבניות וקישוט של פטרוזיליה.

חשוב להעביר את הדג בעדינות עם מלקחיים או מרית שטוחה על מנת שלא יתפרק

דג סלמון בחרדל לימון ודבש מפנק של סבתא לאה

מתכון של לאה מאיר
מצרכים:
נדרש :
תבנית פיירקס גדולה משומנת.
לדגים :
4 נתחי פילה דג סלמון במנות או לפי מספר הסועדים
4 עגבניות חתוכות לרבעים (אני השתמשתי בעגבניות תמר), אפשר לוותר.
לרוטב:
4 שיני שום קצוצות דק או 4 שיני שום כתושות, מה שאוהבים.
עלי רוזמרין מענף רוזמרין.
2 כפות רוטב סילאן.
2 כפות מיץ לימון.
2 כפות שמן זית.
1 כפית רוטב טריאקי.
1 כפית דבש.
1 כפית גדושה חרדל גרגירים או 1 כפית גדושה חרדל חלק, מה שאוהבים.
1/4 כפית פפריקה מעושנת או 1/4 כפית פפריקה מתוקה, מה שאוהבים.
1/4 כפית תימין יבש.
1/4 כפית פלפל שחור.
מלח גס
לקישוט: רק אם רוצים חצי צרור כוסברה קצוצה.

אופן הכנה:

1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
2. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב לקערה גדולה (4 שיני שום קצוצות או כתושות, עלי רוזמרין, רוטב סילאן, מיץ לימון, שמן זית, רוטב טריאקי, דבש, חרדל, פפריקה, טימין, פלפל שחור), מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה .
3. מוסיפים את נתחי הדג לקערת הרוטב ומצפים היטב מכל צד, משאירים את נתחי הדג בתוך הרוטב כשהעור כלפי מעלה למשך חצי שעה (מומלץ במקרר) .
4. אחרי שהוצאתם מהמקרר, מניחים את פרוסות הדג כשהעור כלפי מטה על תבנית עם נייר אפייה, חותכים את העגבניות לרבעים, מפזרים אותם מסביב, מורחים את הרוטב שנשאר על הדגים והעגבניות, מפזרים מלח גס, כאמור רק אם רוצים מפזרים חצי צרור כוסברה קצוצה ומכניסים למרכז התנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך רבע שעה, הסלמון צריך להיות במרקם לא אפוי מידי, אבל גם לא נא מידי, מוציאים מהתנור ומגישים מיד.
5טיפ : אפשר לקשט עם פרוסות לימון חתוכות דק ,אפשר לפזר בצל ירוק קצוץ.
6. אפשר מעל דגי הסלמון לצפות מכל הכיוונים ב"קראסט" של פיסטוקים, קשיו, בוטנים, גרוסים קלות עם סכין .
7. אפשר להכין מראש את דגי הסלמון, להכניס למקרר ולאפות בתנור סמוך לארוחה .
8. זהו מוכן! ממליצה בחום, מבטיחה לכם שדג הסלמון יככב אצלכם קבוע בארוחות המשפחתיות ובחגים.
בתיאבון! אז… כנסו למטבח וספרו איך היה .