סלט בטטה הכי טעים בעולם

סלט בטטות הכי טעים בעולם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

סלט בטטה הכי טעים בעולם

סלט בטטה הכי טעים בעולם של שלי סלם
מצרכים:
שמן
מלח
לימון
כוסברה (פטרוזיליה)
צילי מתוק
2 בטטות
שומשום

סלט בטטה מתכון:

המתכונים הכי נצפים:
פטריות שמפניון מוקפצות עם בצל
מרק אפונה מושלם מתכון קל
עוגיות פקאן מתכון מנצח

אופן ההכנה:
1. לחתוך לקוביות 2 בטטות לשים בתבנית את הבטטות ושמן זית ולשים בתנור (אפשר גם לטגן) .
2. לחתוך קצוץ כוסברה (אפשר גם פטרוזיליה) להשים בקערה של הבטטות להשים כף צילי מתוק,כפית מלח, לימון לערבב.
3. לקלות שומשום ולשים בקערה של הבטטות.
בהצלחה

סלט בטטות ופלפלים בצ'ילי של שושנה בהונקר

מצרכים:
סלט בטטות מתכון
בטטה
חצי גמבה אדומה
חצי גמבה צהובה
בצל
שמן
תבלינים
מלח
פפריקה
צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

1. מקלפת את הבטטה ושוטפת עם שאר הירקות.
2. לאחר מכן את הגמבות חותכת לרצועות ארוכות
3. את הבטטה לקוביות לא גדולות ולא ממש קטנות .
4. ואת הבצל חותכת בצורה של קשת.
5. בתוך תבנית תנור שמראש חומם ל 160° את מניחה נייר אפייה אפילו 2 שמה את הירקות מתבלת במעט מלח בקטנה ומזלפת שמן .
6. מכניסה לתנור לא מספיק שיהיה רך אני רוצה שזה גם ישרף כמו בתמונה ברגע שהוצאת מוסיפה את שאר התבלינים וטועמת
7. אם מוכן סוגרת בקופסא ומחכה שיתקרר .
אמאלה הסלט הזה נדיר אתם תודו לי !!!!.
והכי חשוב שהוא מאולתר חחח עכשיו כבר לא

קצת על בטטה:
המונח "בטטה" מקורו בשפה הערבית, שם הוא מכונה "בטטה חילווה" (بطاطا حلوة), שמשמעותו "תפוח אדמה מתוק". השם בעברית, "בטטה", ובערבית, "בַּטאטא" (بطاطا), שניהם נגזרים ממילה בשפת בני הטאינו מאיי בהאמה, שפירושה "תפוח אדמה". גם המילה האנגלית "potato" מוצאה באותה שורש. בעברית, הבטטה ידועה גם כ"תפוח אדמה מתוק", כפי שהיא מכונה בשפות אחרות.

לבטטה יש מספר תכונות ייחודיות. היא גם צמח מטפס וגם משתרע, ולא זוהה לה עדיין אב קדמון ממנו היא נוצרה. יש לה מגוון רחב של זנים המשתנים בגודל השורש, צבעו החיצוני והפנימי, משך הגידול וצורת העלים.

הגידול של הבטטה כולל שלושה שלבים עיקריים: בשלב הראשון יש גידול איטי של הענפים וגידול מהיר של השורשים, בשלב השני מתרחש גידול מהיר של ענפים ועלים והתחלת יצירת שורשי אגירה, ובשלב השלישי גידול הענפים נעצר ושורשי האגירה מתפתחים במהירות. אורך השלבים משתנה בהתאם לאזור הגידול: באזורים טרופיים השלב הראשון נמשך 4-7 שבועות, השלב השני קצר יותר, בעוד באקלימים אחרים השלב הראשון יכול להימשך עד 9.5 שבועות והשלב השני עד כ-6.5 שבועות.

מבחינה היסטורית, מקור הבטטה נמצא באזור הטרופי של דרום או מרכז אמריקה.