מתכון לעוגה טירמיסו שיגרום לכם להרגיש ברומא!

מתכון לעוגה טירמיסו איטלקית מושלמת

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

עוגת טירמיסו קלאסית – מתכון מושלם

זמן הכנה: 30 דקות + מספר שעות הקפאה דרגת קושי: קל

מתכון לעוגת טירמיסו קלאסית, עשירה וקרמית. שילוב מושלם של ביסקוויטים טבולים בקפה, קרם גבינה משגע ואבקת קקאו.

מצרכים:

  • 1 וחצי חבילות ביסקוויטים (בחבילה יש 2 שרוולים)
  • ¼ כוס מים רותחים
  • 2 כפות קפה מגורען
  • ¾ כוס מים קרים
  • ליקר (לא חובה)

לקרם:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 1 וחצי חבילות פודינג וניל (120 גרם)
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (500 גרם)
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכונים נוספים

עוגת תמרים ואגוזים מתכון קל ומהיר
עוגיות תמרים מגולגלות ליום כיפור
סלט כרוב עם נודלס קראנצ'י מתכון מהיר לסוכות

מתכון לטירמיסו בתבנית בועות של קרין גורן – פודי

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקפה: ממיסים את הקפה במים הרותחים. מוסיפים את המים הקרים. ניתן להוסיף ליקר לפי הטעם.
  2. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב, הסוכר ופודינג הוניל עד לקבלת קצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה הלבנה וגבינת המסקרפונה. מערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
  3. מרכיבים את העוגה: טובלים כל ביסקוויט לרגע קצר בתערובת הקפה (רק צד אחד) ומסדרים בתבנית. במידת הצורך, שוברים את הביסקוויטים כדי להתאים אותם לגודל התבנית.
  4. מורחים חצי מכמות קרם הגבינה על שכבת הביסקוויטים.
  5. טובלים שכבה נוספת של ביסקוויטים בקפה ומסדרים מעל הקרם.
  6. מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק (או בלי צנתר) ומזלפים מעל הביסקוויטים.
  7. מקפיאים את העוגה למספר שעות.
  8. מוציאים את העוגה מההקפאה, מפזרים אבקת קקאו ומעבירים למקרר.

טיפ: ניתן להשאיר את העוגה בהקפאה ולהוציא 20 דקות לפני ההגשה.

בתאבון!

מתכון של חני קונאשוילי