מרק עגבניות פיקנטי של השף תומר תומס – מתכון פשוט להכנה, טעים להפליא

מרק עגבניות פיקנטי תומר תומס

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

מרק עגבניות פיקנטי מעולה של תומר תומס

מרק עגבניות הוא מנה אהובה בכל העולם, אך יש משהו מיוחד במרק עגבניות פיקנטי. החריפות שלו מוסיפה לו טעם מיוחד ומעורר, והוא מושלם לארוחת ערב חמימה ונעימה.

מתכון מרק עגבניות פיקנטי של השף תומר תומס הוא מתכון מושלם. הוא פשוט להכנה, אך הוא יוצר מרק עשיר, טעים ומנחם. המרק עשוי מעגבניות, פלפלים חריפים, ותבלינים. הוא מבושל לאט על אש נמוכה, מה שגורם לטעמים שלו להתערבב ולהתחבר זה לזה בצורה מושלמת.

מרק עגבניות פיקנטי של השף תומר תומס היא מנה מושלמת ליום חורפי. הוא טעים בטירוף, ומושלם לכל אירוע.

מצרכים להכנת מרק עגבניות פיקנטי:
1 ק"ג עגבניות
1 שן שום
2 תפוחי אדמה
2-3 בצלים
פלפל חריף ( לא חייב)
2 ענפי סלרי
כוס חד פעמי של אורז
חצי כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן
כף וחצי מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
מלח

מרק עגבניות פיקנטי מתכון:

המתכונים הכי נצפים:
מרק בצל מטורף של אורית לוי
מרק גריסים משגע של תומר תומס
מרק חרירה מתכון קל של תומר תומס

אופן הכנה:
1. מחממים את השמן, קוצצים את הבצלים לקוביות,ומטגנים עד שהבצל שקוף,מוסיפים פלפל חריף וממשיכים לטגן.
2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות כמוכן קוצצים את הסלרי.
3. משאירים 2-3 עגבניות בצד ואת כל שאר העגבניות ביחד עם שן שום מגרדים.
4. מקלפים את העגבניות שהשארנו בצד ,חותכים לקוביות ומוסיפים לעגבניות המגורדות.
5. מוסיפים לסיר כף פפריקה ומערבבים ומוסיפים את העגבניות המגורדות עם שן השום ושוב מערבבים.
6. מוסיפים חצי כפית פלפל שחור גרוס ואת המרק עוף ומערבבים,מוסיפים את הסלרי וקוביות תפוחי האדמה ושוב מערבבים.
7. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים ומשאירים לרתיחה.
8. חותכים 225-6 פרוסות לקוביות,שמים בקערה, מפזרים מעל זעתר,שמן זית,מערבבים ומכניס לתנור עד להשחמה (או להקפיץ במחבת), שמים בתנור ל-5 דקות.
9. ניתן להוסיף רבע כפית ראס אל חנות על מנת ליצור ארומה.
10. לאחר רתיחה,בודקים טעמים וניתן להוסיף טיפה מלח וטיפה פלפל שחור ונותנים לזה עוד 10 דקות בישול.
11. מוסיפים את האורז, מערבבים מכסים את הסיר ונותנים להתבשל עוד רבע שעה.
12. מוציאים את הקרוטנים.
13. שמים את המרק בצלחת ,שמים מעל קרוטונים ומגישים.