מרק כתום מטריף מתכון מושלם

מרק כתום מטריף מתכון מושלם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

ממה מכינים מרק כתום?
המרק הפשוט והמזין הזה הוא אחד המרקים הפופולריים בישראל, . יש בו את כל הירקות הכתומים הטעימים שיש לנו בדרך כלל בבית. גזר, בטטה, דלעת , קצת בצל, שום ועשבי תיבול

מה הסוד למרק מושלם?
מרקים ותבשילים באמת צריכים להתבשל למשך שעות ארוכות על אש נמוכה כדי לאפשר למרכיבים להתמזג יחד. אם רוצים לשפר טעמים במרקים ותבשילים אז עדיף להכין אותם יום לפני ואז להשאיר במקרר שכל טעמי המרק ישתלבו טוב יותר ואז ביום הגשה יש לחמם שוב את המרק או התבשיל. חשוב לאפשר להם להתקרר לפני הכנסה למקרר, האחסון במקרר והחימום מחדש גורם לטעמים משתלבים ועשירים יותר.
ניתן לשפר את המרק ע"י ציר ירקות איכותי.

מרק כתום מטריף מתכון מושלם

מצרכים:
כמות ל-6 מנות בערך
3 גזרים
4 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
רבע קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל קצוץ
שורש ג'ינג'ר בגודל 3-5 ס"מ מקולף וקצוץ דק
שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2.5 ליטר מים (בערך 10 כוסות)
כף וחצי אבקת מרק עוף (לא חובה – למי שנמנע מאבקת מרק יכול להשתמש ב2.5 ליטר ציר ירקות/עוף מוכן או קנוי)
כפית שטוחה כורכום

לקישוט מעל – לא חובה
2 כפות שמנת לבישול/ חלב קוקוס
בצל ירוק קצוץ/עירית

מרק כתום- חן במטבח:

המתכונים הכי נצפים:
מרק קניידלך מרוקאי של סבתא אסתר
קובה חמוסטה מתכון מעלף
עוגת גבינה במיקרוגל ב-7 דקות

אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים מעט את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף. לאחר מכן מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר – מערבבים ומטגנים מספר דקות, מוסיפים את השום יחד עם הדלעת, הבטטה, המים, כורכום, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את האש.
מבשלים במשך 40 דק בערך עד שהירקות רכים לגמרי.
מכבים את האש מהאש, מרסקים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה. למי שאין, ניתן להשתמש במעבד מזון (או למעוך היטב במועך תפוחי אדמה – אך פחות מומלץ) טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מלח/פלפל) לצקת לקעריות. ניתן לזלף מעל טיפה שמנת לבישול/ חלב קוקוס/קרם קוקוס, לפזר מעט בצל ירוק קצוץ/ עירית קצוצה ולהגיש חם.