הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו וקבלו 35 מתכונים חדשים כל שבוע

מרק חרירה מתכון קל של תומר תומס

מרק חרירה מתכון קל

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מרק חרירה מתכון קל של תומר תומס

מרק חרירה מרוקאי – מדובר במרק עשיר ומנחם המבוסס על מרכיבים אותנטיים כמו עגבניות, עדשים, ירקות ותבלינים מרוקאיים. המרק מתאפיין בבישול איטי על אש נמוכה, מה שמאפשר לטעמים להתערבב ולהתחבר באופן מושלם. התהליך הפשוט אך המדוקדק של ההכנה מוביל ליצירת מרק טעים ומפנק, אשר מתאים לכל אירוע ומשדרג כל ארוחה. המרק חרירה המרוקאי של תומר תומס הוא לא רק טעים אלא גם מבטיח חווית אכילה יוצאת דופן, שמעוררת עונג מהביס הראשון.

המרק נאכל לרוב לפני צום יום כיפור אך ניתן להכין את המרק המושלם הזה בכל ימות השנה.

מצרכים למרק חרירה:
קוביות עגבניות
גרגירי חומוס שלמים
עדשים ירוקות
כוס איטריות דקות
חצי כוס שמן זית
קמח לבן
כמון
3 שיני שום
2 כפות מרק עוף
רבע כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
סלרי
2 בצלים קטנים או אחד גדול
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
1 לימון
2 ליטר מים רותחים

מרק חרירה מרוקאי:

המתכונים הכי נצפים:
מרק שורבה עם פסטה מתכון של תומר תומס
סלט קפרזה מתכון קלאסי
פטריות ממולאות ומוקרמות מתכון נדיר

אופן הכנה:
1. מחממים את השמן זית ובמקביל פורסים את הבצל.
2 שמים את הבצל בשמן ומטגנים.
3. מסננים את החומוס ,העדשים והעגבניות מהנוזלים,.
4.לוקחים את הסלרי,מסירים את העלים וקוצצים.
5. קוצצים את הכוסברה, ומוסיפים לסלרי הקצוץ,
6. פורסים את השום ומוסיפים לבצל בסיר ומוסיפים את הכורכום,פפריקה,פלפל שחור ומערבבים היטב.
7. מוסיפים לסיר את החומוס,עדשים ירוקות, וקוביות העגבניות ומערבבים היטב.
8. מוסיפים אל הסיר את הכוסברה והסלרי וממשיכים לערבב.
9. מוסיפים את מרק העוף ומערבבים,
10. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
11. מכסים את הסיר , מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
12. לוקחים 2 כפות קמח+ חצי כוס מי ברז קרים ומערבבים טוב שלא יהיו גושים.
13. לאחר 10 דקות בישול, מוסיפים את הכמון ומלח במידה וצריך.
14.תוך כדי ערבוב מוסיפים אל הסיר את הקמח המעורבב עם מים.
15. 5 דקות אחרי שהוספנו את הקמח, מוסיפים את האיטריות ומבשלים 5 דקות נוספות.
16. מוסיפים ממיץ מלימון אחד ומערבבים.
17. מסירים מהאש ומקשטים בפטרוזיליה ומגישים.