רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגת מוס לוטוס קרה וקלה להכנה
מצרכים:
לתחתית:
- 2 חבילות עוגיות לוטוס (גודל בינוני)
- חלב (לטבילה)
למוס גבינה:
- 650 מ"ל (2.5 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה (חלבית)
- 600 מ"ל (1.5 צנצנות) חלב מרוכז
- 400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה 27%
- 200 מ"ל (1 גביע) יוגורט יופלה מתיקות מעודנת
- 80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
- 400 גרם (1 צנצנת) ממרח לוטוס
עוגת מוס גבינה לוטוס – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגת גלידת לוטוס מתכון משגע
עוגת גבינה לוטוס אישית ב-10 דקות מתכון של פעם בחיים
ריבועי לוטוס מתכון היסטרי
אופן הכנה:
- הכנת התחתית: טבלו את עוגיות הלוטוס בחלב לזמן קצר (הימנעו מהשריית יתר).
- רפדו את תחתית התבנית בעוגיות הטבולות.
- הכניסו את התבנית למקרר.
- הכנת המוס: הקציפו את השמנת המתוקה במיקסר במהירות בינונית במשך כשתי דקות.
- הוסיפו את החלב המרוכז, האינסטנט פודינג, השמנת החמוצה והיוגורט לקערת המיקסר.
- המשיכו להקציף עד לקבלת מוס רך ויציב (הימנעו מהקצפת יתר).
- העבירו את המוס לקנקן מזיגה או משפך.
- מזגו מחצית מכמות המוס על שכבת העוגיות שבתבנית.
- הניחו שכבה נוספת של עוגיות לוטוס טבולות בחלב.
- מזגו את יתרת המוס על שכבת העוגיות השנייה.
- הכניסו את העוגה למקפיא למשך הלילה.
- הכנת הציפוי: הסירו את מכסה צנצנת ממרח הלוטוס.
- חממו את הממרח במיקרוגל במשך 40 שניות.
- העבירו את הממרח לכלי נוח לשימוש.
- מזגו בזהירות את הממרח המומס על פני העוגה, וודאו שהוא מכסה את כל שטחה.
- הטו את התבנית בעדינות כדי שהציפוי יכסה את כל חלקי העוגה.
- אחסנו את העוגה המוכנה במקרר.
בתאבון!
מתכון של מרי קוגן.
הגב