הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו וקבלו 35 מתכונים חדשים כל שבוע

דג מרוקאי חריף לשבת מתכון משגע

דג מרוקאי חריף לשבת

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

דג מרוקאי חריף לשבת מתכון משגע של נטלי דאנה

שבת היא זמן למפגש משפחתי חם ומלא חגיגה, ומה יכול להיות טוב יותר מארוחה מפנקת שתוסיף ליום זה טעם מיוחד. דג מרוקאי חריף הוא אחת מהמנות הקלאסיות שמתאימות במיוחד לשולחן השבת. טעמו החריף והמנחם יוסיף אווירה מושלמת לארוחה שלכם.

הדג המרוקאי החריף מגיע עם נגיעות של טעמים מרקם וניחוחות, מוכן מסוגי דגים כמו מוסר או לברק או דג סלמון, הצוללים אל תוך רוטב חריף ומלא ניחוחות של ירקות, תבלינים חריפים . תהליך הבישול הזה מעניק לדג את הטעם המיוחד שלו.

המתכון הבא פשוט להכנה ומשתמש במרכיבים שנמצאים בכל מטבח. הוא מתאים למגוון רמות של מיומנות בבישול, וההצלחה שלו מובטחת לכל מי שמנסה אותו.

מצרכים להכנת דג מרוקאי מושלם:
1 ק"ג דג (אפשר להשתמש בדג סלמון,נסיכת הנילוס,לברק,דג סול או דג קוד)
2-5 פלפל ירוק חריף או חפיניו חצויים לשניים(תלוי בחריפות שאתם אוהבים)
5-6 גמבות חתוכות לרצועות
חצי כפית כורכום
ראש שום שלם מפורק לשיניים
מלח
2 זרי כוסברה קצוץ גס
לימון
חצי כוס פפריקה
מים
כוס שמן

דג מרוקאי חריף מתכון:

המתכונים הכי נצפים באתר:
סלמון כבוש ביתי – גרבלקס תומר תומס
סלמון ברוטב עגבניות מתכון מושלם
דג מוסר ים בליווי פולים לשבת

אופן הכנה:
1. שמים גמבות בסיר רחב ומכסים את כל התחתית.
2. שמים את הפלפל ירוק או חלפיניו מעל הגמבה ומפזרים מעל שיני השום בסיר.
3. מעל מפזרים כוסברה קצוצה גס(שומרים חצי מהכוסברה להמשך).
4. מסדרים את הדג מעל וסוחטים לימון מעל,לאחר שסחטנו את הלימון,חותכים אותו ומפזרים בסיר ואז נוצר מעין לימון כבוש.
5. מפזרים מעל הדג עוד כוסברה ושומרים קצת לסוף.
6. מכסים את הסיר ושמים על אש גבוהה.
7. כאשר הסיר מבעבע,מסירים את המכסה ומוסיפים מים רותחים עד גובה הפלפלים ומנערים מעט את הסיר ומבשלים בערך 10 דקות.
8. שמים את הפפריקה בכוס,מוסיפים כורכום ומוסיפים את השמן,מערבבים היטב.
9. לאחר 10 דקות של בישול הדג, מוסיפים את הפפריקה שערבבנו עם השמן והכורכום ומנמיכים את האש.
10. מרטיבים את הדג עם הרוטב ולא להזיז את הדג שלא יתפרק.
11. מבשלים את הדג בערך עוד 10 דקות,סה"כ בישול הדג צריך להיות בין 30-40 דקות ומפזרים מעל כוסברה שהשארנו ומגישים.