בורקס מבצק ספידי חלומי: כל כך טעים, תרצו להכין אותו כל יום! 💯
זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
למילוי:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (עם קליפה)
- 3/4 כפית מלח (1/4 לתפוחי אדמה, 1/2 לפטריות)
- 3/4 כפית פלפל שחור גרוס (1/4 לתפוחי אדמה, 1/2 לפטריות)
- 1 בצל קצוץ
- פטריות קצוצות
- אגוז מוסקט מגורד (מעט)
לבצק:
- 3.5 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים חמים
- 3/4 כוס שמן
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
בורקס חצילים וגבינה מבצק ספידי – סוויט דולי – Sweet Dooly
מתכונים נוספים
מתכון לבורקס גבינה של סבתא עם סוד
חצ'פורי גבינות מושחת: מתכון גרוזיני אותנטי שיפתח לכם את התיאבון! 😋
פלפל חריף במילוי בשר ולחם – מנה מושלמת לאוהבי חריף
אופן ההכנה:
-
מכינים את המילוי:
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך.
- מקררים, קולפים וגורדים על פומפייה גסה.
- מתבלים ב-1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.
- מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה.
- מוסיפים פטריות קצוצות וממשיכים לטגן כ-4 דקות.
- מתבלים ב-1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
- מקררים את תערובת הפטריות ומוסיפים לתפוחי האדמה המגורדים. מערבבים היטב.
-
מכינים את הבצק:
- בקערה גדולה, מערבבים קמח, מלח, מים חמים ושמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
- מגלגלים כל חלק לגליל וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
- מרדדים כל פרוסה לעיגול קטן.
-
מרכיבים ואופים:
- מניחים במרכז כל עיגול בצק כף מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר, מהדקים היטב בצביטות או בעזרת מזלג.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) כ-20 דקות, או עד הזהבה יפה.
מתכון של: אילנה לוי
הגב