בורקיטס טורקי עם תפוח אדמה מתכון מעלף

בורקיטס תפוחי אדמה מתכון מעלף

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

בורקיטס טורקי עם תפוח אדמה מתכון מעלף של ענבל סבג סרטון של אורית לוי

מרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל או כוסמין
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מים רותחים
כפית מלח
(כפית סוכר אם עושים במילוי מתוק כמו שוקולד/ריבת חלב/ממרח תמרים וחלבה)
למילוי
4 תפו"א בינוניים קלופים ומבושלים לפירה
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות שמן זית
כפית מלח ומעט פלפל
לזרייה לפני הכנסה לתנור
ביצה טרופה
שומשום

בורקיטס תפו"א:

המתכונים הכי נצפים:
עוגיות ביסקוטי קפה איטלקיות מושלמות
עוגיות שקדים מושלמות – עבמבר מתכון מנצח
סמבוסק חומוס מושלם מתכון עיראקי אותנטי

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה לעיסה אחידה כ- 3 דק'. הבצק מוכן במהירות ומתגבש לרך וגמיש.
2. אם משתמשים בקמח כוסמין הבצק יוצא חום, בקמח לבן יוצא לבן.
3. מחלקים את הבצק לשניים.
4. מרדדים על משטח (לא חייב מקומח כי הבצק מאוד נוח לעבודה), קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי.
5. מערבבים את הפירה עם הבצל המטוגן, המלח והפלפל.
6. עם כפית מניחים על הקצה התחתון של העיגול וסוגרים את הקצוות. מהדקים עם מזלג את הקצוות לקבלת צורה יפה וסגירה מושלמת. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
7. מורחים את הבורקיטס עם ביצה טרופה וזורים שומשום.
8. אופים כחצי שעה/40 דק' בחום 180 מעלות, עד שמזהיב.
9.אפשר למלא את הבצק עם גבינות/טונה וביצה קשה/נוטלה/ממרח תמרים וחלבה/תפוחים וקינמון.