רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
קציצות טונה ברוטב עגבניות פיקנטי
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 45 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לקציצות:
- 2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות
- 1 בצל קטן, מגורד דק
- 3 כפות כוסברה, קצוצה דק
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור/לבן
- ¼ כפית כמון
לרוטב:
- 1 גמבה אדומה קטנה, חתוכה לרצועות
- 1 פלפל ירוק חריף, פרוס לפרוסות
- 4-5 שיני שום, קצוצות
- ½ צרור כוסברה, קצוץ
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- 1.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
-
מכינים את הקציצות:
- בקערה, מפוררים את הטונה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות. מערבבים היטב.
- יוצרים קציצות מעט שטוחות.
-
מטגנים או אופים את הקציצות:
- טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה קלה.
- אפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד להזהבה קלה, הופכים ואופים את הצד השני.
-
מכינים את הרוטב:
- בסיר רחב ושטוח, מטגנים את הגמבה, הפלפל החריף, השום וחצי מכמות הכוסברה בשמן זית במשך 8-10 דקות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
- בקערה קטנה, מערבבים את התבלינים עם 3-4 כפות שמן ומוסיפים לסיר.
- מביאים שוב לרתיחה.
-
מוסיפים את הקציצות ומבשלים:
- מסדרים את הקציצות בסיר ומפזרים את יתרת הכוסברה.
- מנענעים את הסיר בעדינות כדי שהרוטב יכסה את הקציצות.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות נוספות.
מתכון של לינדה לגנואר
הגב