קציצות טונה ברוטב עגבניות פיקנטי

קציצות טונה ברוטב עגבניות פיקנטי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

קציצות טונה ברוטב עגבניות פיקנטי

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 45 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לקציצות:

  • 2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות
  • 1 בצל קטן, מגורד דק
  • 3 כפות כוסברה, קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור/לבן
  • ¼ כפית כמון

לרוטב:

  • 1 גמבה אדומה קטנה, חתוכה לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס לפרוסות
  • 4-5 שיני שום, קצוצות
  • ½ צרור כוסברה, קצוץ
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • 1.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות:

    • בקערה, מפוררים את הטונה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות. מערבבים היטב.
    • יוצרים קציצות מעט שטוחות.
  2. מטגנים או אופים את הקציצות:

    • טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה קלה.
    • אפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד להזהבה קלה, הופכים ואופים את הצד השני.
  3. מכינים את הרוטב:

    • בסיר רחב ושטוח, מטגנים את הגמבה, הפלפל החריף, השום וחצי מכמות הכוסברה בשמן זית במשך 8-10 דקות.
    • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
    • בקערה קטנה, מערבבים את התבלינים עם 3-4 כפות שמן ומוסיפים לסיר.
    • מביאים שוב לרתיחה.
  4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים:

    • מסדרים את הקציצות בסיר ומפזרים את יתרת הכוסברה.
    • מנענעים את הסיר בעדינות כדי שהרוטב יכסה את הקציצות.
    • מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות נוספות.

מתכון של לינדה לגנואר