קציצות טונה ביתיות עם פירה משגע

קציצות טונה ביתיות עם פירה משגע

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

2.7/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

זמן הכנה: 30 דקות (כולל בישול תפוחי האדמה)

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 2 קופסאות טונה קטנות בשמן (מסוננות)
  • 1 בצל
  • פירורי לחם (לפי הצורך)
  • מלח
  • אבקת שום
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • צ'ילי מתוק (אופציונלי)

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לקציצות עסיסיות ופתיתים זהובים בסיר אחד
בורקס טונה – המתכון שכבש את הרשת
מתכון קציצות אורז שילדים אוהבים

אופן הכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה:
    • קלפו את תפוחי האדמה, חתכו לחצאים ובשלו בסיר עם מים עד לריכוך.
  2. מכינים את הקציצות:
    • בקערה, ערבבו את הטונה המסוננת עם פירורי לחם עד לקבלת עיסה יציבה.
    • גרדו את הבצל לתוך הקערה.
    • הוסיפו את התבלינים: מלח, אבקת שום, פפריקה ופלפל שחור. ערבבו היטב.
    • צרו קציצות עגולות ושטוחות מעט מהעיסה.
  3. אופים את הקציצות:
    • חממו תנור לחום בינוני (180 מעלות).
    • הניחו את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • אפו עד להשחמה קלה משני הצדדים (כ-15 דקות מכל צד).
  4. הגשה:
    • הגישו את הקציצות חמות. ניתן להוסיף מעל כל קציצה מעט צ'ילי מתוק.

טיפ: ניתן להגיש את הקציצות לצד סלט ירוק מרענן או אורז לבן.

מתכון של הדסה שושנה בהונקר