מתכון לקציצות דגים כמו במסעדה – עם רוטב אדום חלומי

מתכון לקציצות דגים כמו במסעדה - עם רוטב אדום חלומי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

קציצות דגים עסיסיות ברוטב אדום פיקנטי

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לעיסת הדגים:

  • חצי קילו סלמון
  • חצי קילו נסיכת הנילוס (או חצי קילו נסיכת הנילוס וחצי קילו בקלה)
  • ראש שום (10-12 שיניים)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל (בינוני)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב:

  • 6 שיני שום פרוסות
  • 2 גמבות אדומות
  • 5 פלפלי צ'ילי/שאטה יבשים חריפים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • חצי כף כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • חצי כף מרק עוף
  • 2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הדגים:

    • ניתן לבקש ממוכר הדגים לטחון את הדגים עבורכם.
    • אם טוחנים בבית, משרים את הדגים כשעה במים עם מלח ולימון לפני הטחינה.
    • טוחנים את הדגים, השום, הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל.
    • מתבלים את העיסה בפפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח.
  2. מכינים את הרוטב:

    • מטגנים את שיני השום הפרוסות במעט שמן בסיר.
    • חותכים את הגמבות לרצועות ומוסיפים לסיר.
    • מטגנים עוד 2 דקות ומנמיכים את האש.
    • מוסיפים את הפלפלים החריפים היבשים.
    • מתבלים בפפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, מלח ומרק עוף.
    • מוסיפים מים ומערבבים היטב.
    • מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים את הקציצות:

    • יוצרים קציצות שטוחות מהעיסה ומניחים אותן בעדינות ברוטב הרותח.
    • קוצצים את הכוסברה הנותרת ומוסיפים לסיר.
    • מבשלים עם מכסה סגור כ-20 דקות.
    • מסירים את המכסה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.

מתכון של לבנת אלקיים