רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מרק חרירה משביע וטעים לארוחה מפסקת יום כיפור
זמן הכנה: שעה דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 2 בצלים, קצוצים לקוביות קטנות
- 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 2-3 ליטר מים
- ½ צרור כוסברה
- ½ צרור פטרוזיליה
- 4 עלי כרפס, קצוצים
- 2 כוסות חומוס מבושל
- 1 כוס עדשים חומות
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף (לא חובה)
- ½ כף שטוחה מלח
- חופן אטריות דקות למרק
- 4 כפות שמן
- מיץ מחצי לימון
מרק חרירה
מתכונים נוספים
מרק חרירה מתכון קל של תומר תומס
מרק ירקות עשיר: מתכון מנצח
עוגיות תה קריספיות עם ניחוח אניס ללא סוכר ליום כיפור
מרק חרירה מרוקאי
אופן ההכנה:
- בסיר גדול, מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים, כוסברה, פטרוזיליה, עלי כרפס, חומוס, עדשים, כורכום, כמון, פלפל שחור, מרק עוף (אם משתמשים) ומלח.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות, עד שהקטניות רכות.
- מוסיפים מיץ לימון ואטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
טיפ: ניתן להוסיף גם בטטה, תפוח אדמה ושעועית לבנה.
מתכון של נועם זיגדון
הגב