לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר מתכון מושלם לסוכות

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר מתכון מושלם לסוכות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר – מתכון מושלם לסוכות

זמן הכנה: כשעה דרגת קושי: בינונית

מתכון ללביבות תפוחי אדמה פריכות במילוי בשר עשיר, מושלם לארוחת צהריים או ערב. המתכון קל להכנה ומבטיח לביבות זהובות וטעימות במיוחד!

מצרכים:

למילוי:

  • מעט שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום

ללביבות:

  • 9 תפוחי אדמה (עם קליפה)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק
  • מיץ סחוט מחצי לימון
  • 5 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם לבנים
  • 1/4 כוס פירורי לחם מוזהבים
  • 3 כפות קורנפלור (טיפ חשוב מאוד – זה מבטיח שהלביבות לא יידבקו לידיים – תודות לשף Moti Shokron)

מתכונים נוספים

לביבות כרובית קריספיות מתכון משגע
לביבות ירק עיראקיות מתכון מנצח
לחמניות לסנדוויצ'ים מתכון קל ומטריף לסוכות

פסטלים תפוח אדמה ממולא בשר טחון

אופן ההכנה:

  1. הכנת המילוי:

    • מטגנים את הבצלים הקצוצים במעט שמן עד להזהבה.
    • מוסיפים את הבשר הטחון, הפטרוזיליה והבצל הירוק.
    • מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.
    • מטגנים ומפוררים את הבשר על אש גבוהה עד צימצום הנוזלים.
    • מניחים בצד לצינון מלא.
  2. הכנת הלביבות:

    • מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך קל.
    • מקררים, מקלפים ומועכים לפירה.
    • מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה ומיץ הלימון.
    • מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם משני הסוגים, ולבסוף את הקורנפלור.
    • מתבלים בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס ורבע כפית כורכום.
    • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    • מניחים במקרר למשך כ-20 דקות.
  3. יצירת הלביבות:

    • עם ידיים רטובות, יוצרים כדור מהעיסה, ממלאים במילוי וסוגרים.
    • משטחים מעט את הלביבות.
    • מטגנים בשמן בגובה 2-3 ס"מ עד להזהבה יפה משני הצדדים.

מתכון של אילנה לוי