הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו וקבלו 35 מתכונים חדשים כל שבוע

דג הסלמון הוא מין דגי מים קרים השייך למשפחת הסלמוניים. מדובר באחד מהדגים הפופולריים ביותר בעולם, הן לצריכה והן לגידול בדגים (אקווקלצ'ר). סלמונים מקוריים לחצי הכדור הצפוני, ונמצאים באוקיינוס האטלנטי ובאוקיינוס השקט. מאפיינים פיזיולוגיים סלמונים ידועים במסע הנדידה המרשים שלהם, מתוקף חייהם בים ונדידתם אל הנהרות בהם נולדו כדי להתרבות. זהו אחד התכונות הייחודיות ביותר של הסלמון, כאשר הוא יכול ...

חסה היא צמח עשבוני רב-שנתי השייך למשפחת המורכבים. היא מקורה באירופה, אך כיום מושתלת ברחבי העולם ונחשבת לאחת מהירקות הסלט הפופולריים ביותר. קיימים מספר סוגים של חסה, כולל חסה רומית, חסה אייסברג, חסה לולו ועוד, כאשר כל סוג מאופיין בטעם, צורה וצבע שונים. החסה מכילה כמות גבוהה של מים, מה שהופך אותה לקלורית במיוחד ומתאימה לתזונה מאוזנת ולדיאטות. היא גם ...

כרוב הוא סוג של ירק שייך למשפחת הצלביים. ישנם מספר סוגים של כרוב, כולל כרוב לבן, כרוב אדום וכרוב סבוי, והוא משמש במגוון רחב של מאכלים ומתכונים ברחבי העולם. הכרוב מורכב מעלים שמצטופפות אחת על השנייה ליצירת ראש הכרוב, שיכול להיות גדול ומרשים בגודלו. הכרוב עשיר בוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C וסידן, ומכיל גם סיבים תזונתיים שיכולים לתרום למערכת עיכול ...

גבינת גאודה: פיסת הולנד בפה גבינת גאודה, או חאודה (בהולנדית: Goudse kaas), היא גבינה קשה וחצי קשה המזוהה באופן מיידי עם הולנד. מקור הגבינה בעיר חאודה, שם יוצרה לראשונה עוד במאה ה-12. כיום, גאודה היא אחת הגבינות הנפוצות והאהובות בעולם, וניתן למצוא אותה במגוון רחב של טעמים ורמות יישון. הכנה: גבינת גאודה מיוצרת מחלב פרה שעבר תהליך עיבוד וחימום, תוך ...

גבינת מוצרלה: היסטוריה, הכנה ושימושים גבינת מוצרלה היא אחת מגבינות העיקריות במטבח האיטלקי ומצויה במגוון רחב של מאכלים, החל מפיצה ועד לסלטים ופסטות. היא מכילה רק כמה מרכיבים בסיסיים, אך היא מצליחה להפוך לכוכב המנה בזכות טעמה האופייני ועמידותה בחום. במאמר זה, נסקור את היסטורייתה של הגבינה, את תהליך הייצור שלה ואת מגוון השימושים שלה במטבח היומיומי. היסטוריה: גבינת המוצרלה ...

אורז הוא אחת מהגידולים החשובים ביותר בעולם, המשמש כמזון העיקרי ליותר מחצי מאוכלוסיית העולם. מקורו של האורז נעוץ באסיה, ומשם התפשט לכל רחבי העולם, תוך שהוא מתאים את עצמו לתנאים גאוגרפיים ואקלימיים שונים. במאמר זה נעבור על היבטים שונים של האורז: היסטוריה, זנים, גידול, תהליכי עיבוד, ערכים תזונתיים, והשפעות סביבתיות. היסטוריה האורז הוא אחד מהמזונות העתיקים ביותר שנגדלו על ידי ...

מלפפונים הם ירקות פופולריים ברחבי העולם וחלק בלתי נפרד ממגוון רחב של מטבחים ותזונות. הם שייכים למשפחת הקישואיים, אשר כוללת גם דלעת, קישואים, ועוד. במאמר זה נצלול לעומקם של מלפפונים, מההיסטוריה שלהם ועד להשפעותיהם הבריאותיות, גידולם ושימושים קולינריים. היסטוריה ומוצא מלפפונים מקורם בהודו, שם הום גודלו לראשונה לפני כ-4,000 שנה. משם, הם התפשטו למצרים העתיקה, יוון, רומא, ולבסוף לכל רחבי ...

עגבניות הן אחד מהירקות הפופולריים והאהובים ביותר במטבחים ברחבי העולם. בין אם הן משמשות כרכיב מרכזי במנה, כתוספת לסלט, או כחלק מרוטב, העגבניות מציעות טעם עשיר, ניחוח פריך ומרקם מיוחד שמשדרגים כל ארוחה. במאמר זה, נצלול לעומק העולם המרתק של העגבניות, כולל ההיסטוריה, הגנטיקה, הזנים, התזונה, והשימושים הקולינריים שלהן. היסטוריה ומוצא העגבנייה מקורה בדרום אמריקה, והיא נטועה בתרבות האזור כבר ...

חצילים הם אחד מהירקות הפופולריים והאהובים ביותר במטבחים רבים ברחבי העולם. ממטבח המזרח התיכון ועד למטבח האסייתי, החציל מציע גמישות בישולית רבה וטעם עשיר שמשתלב במגוון מנות. במאמר זה נצלול לעומק המאפיינים הייחודיים של החציל, היסטורייתו, סוגיו, תרומתו לתזונה, וכיצד להכין אותו בדרכים שונות. היסטוריה ומוצא החציל, ששייך למשפחת השום החריף (Solanaceae) – אותה משפחה של העגבניות, הפלפלים והתפו"א, מקורו ...

בעולם המודרני, שבו המודעות לתזונה נכונה ובריאה גוברת, עגבניות שרי מתבלטות כאחד המרכיבים המועדפים במטבחים ברחבי העולם. עם גודלן הקטן, צבען הזוהר וטעמן המתוק, הן מצליחות להוסיף נגיעה של טריות וצבע לכל מנה, מסלטים ועד מנות מורכבות יותר. אך מעבר לטעמן הנהדר, עגבניות שרי מספקות גם ערכים תזונתיים מרשימים, הכוללים ויטמינים, מינרלים וחומרים נוגדי חמצון, התורמים לבריאות ולאורח חיים מאוזן. ...

גזר הוא אחד מהירקות הפופולריים והמוכרים ביותר בעולם, משמש במגוון רחב של מנות קולינריות ונחשב לבריא מאוד בזכות ערכו התזונתי הגבוה. במאמר זה נדון בכל היבטי הגזר – היסטוריה, סוגים, ערך תזונתי, שימושים קולינריים, טיפים לגידול ועוד. היסטוריה הגזר מקורו באזור פרס (איראן של ימינו) ואפגניסטן, והוא נגזר מהצמח הבר Daucus carota, שנאכל כבר בתקופות קדומות. הגזר המתורבת כפי שאנו ...

אבוקדו: מלך המטבח העולמי אבוקדו, הפרי הקסום שכבש את תשוקתם של חובבי המטבח בכל קצוות העולם, הוא הרבה יותר מטרנד זמני. המרקם העשיר והייחודי שלו, יחד עם הערכים התזונתיים המרשימים והגמישות הקולינרית, הפכו אותו לכוכב נצחי במטבחי העולם. בפוסט הבלוג הזה, נצלול לעומקם של האבוקדו, מחקר אחר הורשתו, יתרונותיו לבריאות, שימושיו השונים במטבח והשפעתו על הסביבה. הצטרפו אלי במסע לגילוי ...

פטריות: עולם תת-קרקעי של טעם ובריאות פטריות, אותן יצורים מרתקים שצומחים בחשכה ולחות, הן הרבה יותר מסתם תוספת למנה. הן עולם שלם של טעמים, מרקמים, ויתרונות בריאותיים מפתיעים. במאמר זה, נצא למסע אל תוך עולם הפטריות ונכיר את צדדיהן השונים: מאפיינים ייחודיים: פטריות אינן צמחים, אלא פטריות. הן חסרות כלורופיל ומתפרנסות מפירוק חומר אורגני. הן גדלות במגוון רחב של צורות, ...