רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
ממרח מטבוחה מגרעינים ושקדים
בהכנת ממרח מטבוחה, אנו נכנסים לתחום של טעמים עזים, צבעים מרהיבים וריחות ממכרים. המדובר בממרח שהוא לא רק טעים, אלא גם מגוון ואפשר להגישו בדרכים רבות. אנחנו לא מבשלים כאן סתם עוד ממרח – מדובר באגדי, ממש נתח מהתרבות הקולינרית שלנו. אם לא ניסיתם את זה עד עכשיו, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים, ואתם הולכים ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם רכיבי היסוד שלנו. כל אחד מהם מוסיף לממרח את הטעם המשגע שלו, וכולם יחד יוצרים חוויה בלתי נשכחת:
- 4 עגבניות בשלות
- 2 פלפלים ירוקים חריפים (או מתוקים, אם אתם מעדיפים)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית מדהים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת קלויים
- מיץ מלימון אחד
כמובן, ניתן לשנות ולגוון. לדוגמה, אם אתם טבעונים, פשוט השאירו את השקדים והגרעינים כפי שהם. הממרח הזה טעים גם עם טחינה או ללא נגיעה, ואתם בהחלט יכולים להתנסות!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן למלא את המטבח שלנו בניחוחות הממכרים של הממרח. לפני שנתחיל, חשוב להתמקד בכל שלב כמו ששפים מקצועיים עושים. מוכנים? בואו נצא לדרך:
- מניחים את העגבניות בתוך סיר עם מים רותחים למשך 2-3 דקות כדי להקל על קילופן.
- מוציאים את העגבניות, מקלפים ומקצצים אותן.
- חותכים את הפלפלים והבצל לקוביות קטנות. אם אתם אוהבים רמת חריפות גבוהה, הוסיפו עוד פלפלים חריפים.
- במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית מעל חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עוד כחצי דקת זמן.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הפלפלים, ונותנים לתבשיל לבשל על להבה נמוכה במשך 15-20 דקות.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
- ברגע שהעגבניות רכות והמתכון עולה על כולם, מוסיפים את השקדים והגרעינים, ולוחצים על כל התערובת לעוד ערבוב של 5 דקות.
- מוסיפים מיץ לימון לסיום ומערבבים.
וזהו! ממרח המטבוחה מוכן. כעת, תוכלו להגיש אותו עם לחם פריך, פיתות חמות, ירקות חתוכים או תוספות של טחינה. מדובר בממרח שהוא מעלף!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן, אפשר להוסיף חוויה למתכון הזה על ידי שילוב טעמים נוספים:
- אפשר להוסיף לא מעט תבלינים כמו כמון, שטוחן על ידי מעבד מזון, להעניק לו טעמים עמוקים.
- ניחוח אחד אהוב הוא קינמון – אם תשימו קמצוץ, יהיה לכם ממרח עם טוויסט!
- אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה קצוצים להגברת הצבע והניחוח.
ממש כל תוספת שתבחרו תוסיף לפן הייחודי של הממרח המדהים הזה. תנו לדמיון שלכם לרוץ!
שאלות ותשובות
מה אני יכול לשים במקום פלפלים חריפים?
שימוש בפלפלים מתוקים ישמור על אותו הטעם עם חריפות קלה. إذا كنت تحب الطعم الحلو، يمكنك تجربة paprika.
האם אפשר להכין את הממרח ללא שקדים?
בהחלט! תוספת של גרעינים נוספים יכולה לעשות את העבודה. פרחי כרובית קלויים או אגוזי לוז יכולים גם להוסיף טוויסט טוב!
איך אני יכול לשמר את הממרח?
אם יש לכם עודף, ששמרו אותו בצנצנת סגורה במקרר. זה יישמר בין 5 ל-7 ימים.
האם הממרח מתאים לפיקניק?
בהחלט! שילוב מעולה בפיקניק, אפשר להכין אותו מראש והוא נוח לנשיאה.
אני רוצה להכין את הממרח טבעוני. מה לעשות?
פשוט השאירו את השקדים והגרעינים כפי שהם, הם מתאימים גם לדיאטות טבעוניות.
אילו לחמים מתאימים להגיש עם הממרח?
<מילה לְאֹמֶר>מילה>: לחם חם, פיתות, או אפילו קרקרי רכישת שניהם! הם כל כך מתאימים.
האם אני יכול להקפיא את הממרח?
ההקפאה לא מומלצת, הן בשל המרכיבים והן בגלל שכיחות טעמים אוזניפיו. עדיף להכין כמויות קטנות ולהגיש אותו טרי.
מה להגישן לצד הממרח?
ירקות חתוכים, טחינה, חומוס, כל מה שמספק מרענן.
האם יש אפשרות לשדרגו עם גבינה?
כמובן! גבינת פטה או גבינת עיזים מאוד מתאימות להוסיף טעם.
כמה זמן צריך להכין לפני שמגישים?
רצוי לתת לממרח כמה דקות להתקרר לפני הגשה, זה יכול לעזור לספוג את כל הטעמים!
אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ובני משפחה, תנו להם לטעום את העולם המרגש של המטבוחה עם השקדים והגרעינים. זה הזמן להעלות את תרבות האוכל לביתכם – גשו למטבח!
הגב