מרק שעועית לבנה בלי בשר שכבש את הלבבות

מרק שעועית לבנה בלי בשר שכבש את הלבבות
מרק שעועית לבנה בלי בשר

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

מרק שעועית לבנה מדהים וממכר

תארו לעצמכם ערב חורפי, ואתם יושבים על הספה עטופים בשמיכת טלאים חמימה. ברקע, אתם שומעים רעש של מזג האוויר הסוער בחוץ, אך בתוך הבית יש אווירה חמימה ונעימה. מה הייתם רוצים לאכול באותו הרגע? נכון, מרק שעועית לבנה! מדובר במנה שמביאה בשקט את כל הטעמים המדהימים של חומרי הגלם, ובבת אחת מחממת את הלב והנשמה. זהו מרק שלא רק משביע אלא גם משגע את החיך ונותן להרגשה של בית. אין כמו האווירה של סבתא בזמן שהיא מכינה את המרק לבן הנימוח הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי זה מיועד

  • סך הכל זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כל מרכיב שנכנס למרק הזה הוא קריטי למנצח הגדול של הטעמים. הנה הרשימה שתוביל אתכם להכנה מושלמת.

  • 2 כוסות שעועית לבנה (אשר הושרתה במים במשך לילה)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים
  • 2 רבעי כפית כמון
  • 2 רבעי כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 6-8 כוסות מים (או ציר ירקות)
  • כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט

מרכיבים חלופיים: ניתן להוסיף גם קישואים, פפריקה חריפה או אפילו תפו”א מתוק לקיץ חם, ובשיהוי מסוים, אפשר להפוך את המרק הזה לגרסה טבעונית לגמרי על ידי החלפת השום במעט פתיתי צ'ילי.

שלבי ההכנה

ההכנה היא פשוטה כמו של סבתא! לא תזדקקו למומחיות רבה, רק לנחישות וטיפה אהבה.

  1. חתכו את הבצל ושום, והניחו בצידו.
  2. חממו שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  3. הוסיפו את הבצל והשום, וטגנו עד שהבצל שקוף ומשגע ריחם.
  4. הוסיפו את הגזר ותפוחי האדמה, וטגנו עוד מספר דקות.
  5. הוסיפו את השעועית המושרת, יחד עם כל המים או ציר הירקות.
  6. הביאו לרתיחה והוסיפו את הכמון, פפריקה, מלח ופלפל.
  7. הורידו את הלהבה וכסו את הסיר, והניחו למרק להתבשל כ-40 דקות.
  8. בדקו את השעועית והירקות, אם הם רכים – המרק מוכן.
  9. ניתן ללטש את המרק בעזרת בלנדר מוט לגרסה חלקה, או להשאיר אותו כמו שהוא עם קטעי ירקות שפארין.
  10. הוסיפו פטרוזיליה קצוצה וערבבו היטב. הגישו חם עם לחם פריך בצד.

וכמובן שאי אפשר לשכוח לציין את החשיבות של התבלינים במדויק, שלפעמים מספיקה רק קמצוץ לפיתה מלהיבה של טעמים! אז אל תהססו לנסות תוספות שרק מחליפות את המוסדות הכחולים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מעבר לתוספות שציינתי, למשל, שיפודים של פטריות או קוביות טופו מטוגנות יכולים להוסיף טוויסט קולי למרק. אם אתם רוצים לגוון אפילו יותר, אפשר להכין קציצות קטנטנות מתוך חומוס טחון ולבשל אותם בתוך המרק עצמו. זה לא משגע?

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמר את המרק המוכן?

המרק נשאר טוב במקרר עד 3 ימים. חשוב לחמם לפני ההגשה.

האם אפשר להקפיא את המרק?

בוודאי! המרק מחזיק היטב בהקפאה, כך שתוכלו להכין בעונה ולהתענג על מנה חמה בכל עת!

איזה לחם מומלץ להגיש עם המרק?

לחם פריך עם קראסט מדהים כמו באגט מסורתי יכול להיות זיווג מושלם. אם תרצו להתנסות, גם לחם פוקצ'ה פיקנטית יעשה את העבודה.

האם המרק מתאים לילדים?

בהחלט! ילדים אוהבים את טעמו הנפלא. תוכלו גם לשפשף אותו מעט עם גבינת שמנת מעל.

אפשר לשדרגו לגרסה חריפה?

כמובן! אם אתם חובבים חריף, תוסיפו מעט צ'ילי או רוטב חריף לפי טעמכם.

מה אפשר לשים לצד המרק?

סלט ירוסי או סלט קיסר יכולים להיות תוספות נפלאות! ובשביל מתיקות, שתו את המרק עם מיני עוגיות מעל.

כמה זמן לוקח להכין את השעועית לפני שמתחילים?

מהנסיון שלי, העדיפו להשרות את השעועית לילה לפני, אך אם יש לכם זמן קצר, ניתן לבשל אותה בסיר לחץ.

איך מכינים גרסה ללא גלוטן?

באופן כללי, המתכון בריא ונטול גלוטן. וודאו שהתבלינים שאתם משתמשים בהם לא מכילים תוספות גרגריות.

מה לעשות אם אני רוצה לקצר את זמן הבישול?

תוכלו להשתמש בשעועית מקופסה, שתצמצם את זמן הבישול בחצי! פשוט נוסיף אותם לתהליך קצת מאוחר יותר.

איך אפשר לחזק את הטעמים שבמרק?

הוסיפו לא רק ים של תבלינים, אלא גם קצת רסק עגבניות ייתן טעם נפלא לתבשיל.

אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! באחריותכם להפיץ את המשגע הזה לחברים ולבני משפחה!