רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
"`html
רולדת שוקולד מדהימה עם קצפת – מתכון שלא תטעו בו!
יש משהו מהפנט ברולדת שוקולד. היא מצליחה לבנות תחושה של חגיגה בכל ביס! גם אם אתם לא שוחים במטבח, רולדת שוקולד לא רק שהכנתה לא מסובכת, אלא היא גם שופעת בטעמים משגעים ובמרקם נימוח שממכר. דמיינו לעצמכם רולדה אוורירית, שנפתחת לאיטה ומלאה בקצפת רכה ובשכבת שוקולד מעלפת. האמת היא, שאין סיבה לחכות לאפייה מיוחדת כדי לענג את החיך!
יש המון היסטוריה סביב רולדות שוקולד, שהפכו לאגדה קולינרית בסביבות המאה ה-19 באירופה. עם השנים, מתכונים רבים השתכללו והפכו למסורת ממש של מטעמים מתוקים. המתכון שלנו כיום גורס את השילוב המושלם בין אווריריות של הבצק לשוקולד עשיר – באמת שאי אפשר לעמוד בפני הקסם שמסביב!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- מאתיים לוחות המספקים 8 מנות מהממות
הרכיבים הדרושים
כדי להצליח להכין את הרולדה המדהימה הזו, יש לנו רשימה קצרה אך עשירה של רכיבים. כל מרכיב תורם לתוצאה הסופית, והמגוון שבהם הוא מה שעושה את המנה למושלמת!
- 4 ביצים
- 120 גרם סוכר
- 100 גרם קמח
- 30 גרם קקאו איכותי
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
- 2 כפות אבקת סוכר (לטעם)
- חופן תמצית וניל
לבסוף, אפשר להוסיף שוקולד מגורר לקישוט או פירות טריים להענקת נגיעות צבעוניות!
מרכיבים חלופיים
למי שמתחשב בתזונה מיוחדת, ישנן גרסאות שונות שניתן להכין. אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א כדי שהמנה תהיה ללא-gluten. שמן קוקוס יכול להחליף את שמן הקנולה, ויש להקפיץ את השמנת המתוקה בדרכים שונות על מנת שתהיה בריאה יותר.
שלבי ההכנה
עכשיו שאתם מצוידים בכל החומרים, הגיע הזמן ליצור את הקסם במטבח. המתכון בהחלט קל ומדבר בעד עצמו!
- תחילה, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בכוס גדולה, מקציפים את הביצים והסוכר בעזרת מקצף חשמלי עד שהתערובת הופכת לבהירה ותפוחה.
- מערבבים את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה בקערה נפרדת, ומוסיפים לתערובת הביצים בהדרגה.
- מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות.
- לאחר האפייה, מקררים למשך 5 דקות ומניחים על מגבת נקייה.
- מתחילים לגלגל את הבצק תוך שימוש במגבת על מנת לגלול אותו בעדינות.
- בינתיים, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה.
- ממלאים את הרולדה בקצפת ומניחים ברולדה על צלחת הגשה.
- לסיום, מזלפים את השוקולד המומס מעל ומקשטים בפרוסות שוקולד או פירות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
את המתכון הזה אפשר לשדרג במגוון דרכים, ותהיו מופתעים לגלות איך זה משנה את הפנים! הכוסברה מוסיפה לפעמים נגיעה מחודדת, אך בשביל חוויות מתוקות יותר, ניתן גם להוסיף אגוזים קצוצים למילוי או אפילו קרם פריזאי שמוסיף לטעמו המטריף של השוקולד.
אם תרצו לגרסה קלה יותר, אפשר לנסות טוויסט עם ציפוי של פירות העונה. יש גם שאוהבים את הרולדה עם רוטב פירות אדומים, זאת חוויה ממכרת!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הרולדה יום מראש?
בהחלט! זה אפילו מומלץ. אפשר לשמור את הרולדה במקרר ולכסות בניילון נצמד, כך הטעמים יתפסו מקום עצמאי ויתאדו בקרוב לגמרי.
מה האפשרויות להחליף את השוקולד המריר?
אפשר להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד לבן. כל סוג שוקולד יוסיף לעונג, תלוי בהעדפותיכם!
האם הרולדה מכילה גלוטן?
המתכון המקורי מכיל קמח, אך ישנן אפשרויות ללא גלוטן, כמו קמח שקדים שאת רגישים יכולים לאמץ.
לכמה זמן אפשר לשמור את הרולדה במקרר?
הרולדה נפלאה גם אחרי יומיים במקרר, רק שימו לב לכסות אותה כדי שלא תספוג ריחות מרחבי המקרר.
האם יש טיפים לגזור את הרולדה?
מומלץ לגזור את הרולדה עם סכין חדה, לאחר שהיא שהתה במקרר למספר שעות, כך שהיא תהיה יותר קלה לספורט.
מה הגובה האידיאלי של הרולדה?
לא מדובר ברולדה אמיצה, אלא ברולדה שצריכה להיות אוורירית ונמוכה מעט, ככה יש המון מקום למלית!
אם אני רוצה לשדרג אני יכולה להוסיף פירות?
פירות טריים מוסיפים חידוש נפלא! מומלץ לשים תותים או בננות, אך גם פירות יער מצטיינים.
האם כדאי להשתמש בקקאו איכותי?
בהחלט! הניחוחות והטעמים נוטלים את המנה לשיאים חדשים! אל תהססו ללכת על קקאו 100%!
האם הקצפת עלולה להפסיק להתייצב?
אם הקצפת לא מעורבת קפיצה מספקת, היא יכולה להפסיק להתייצב, לכן חשוב לקצף ולא לערבב!
האם אפשר להכין את המתכון ללא ביצים?
בוודאי! קיימות מעטפות ביצים אקולוגיות שיכולות להיות פתרון מצוין!
אז עכשיו כשיש בידיכם את המתכון המושלם – הגיע הזמן לצאת ולהגשים את החלומות הקולינריים שלכם. זה מתכון כל כך מיוחד שיכול להיות לא רק קלאסיקה לאירוח, אלא גם סיבה לעצמכם ולקטנה לשבת יחד ולהרגיש את האהבה ששוקולד, קצפת, וחלומות מביאים. אל תשכחו לשתף את המתכון ולשמח גם את החברים והמשפחה!
"`
הגב