בואיקוס גבינה אווריריים – מתכון לשבת בבוקר

בואיקוס גבינה אווריריים - מתכון לשבת בבוקר

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

בואיקוס גבינה אווריריים – מתכון לשבת בבוקר

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 15-20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 מיכל קוטג'
  • 1/2 מיכל גבינה לבנה 5%
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס שמן חמניות או קנולה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 50 גרם פרמז'ן מגורד (לא חובה)
  • ביצה טרופה (להברשה)
  • שומשום (לפיזור)
  • זיתים מגולענים (אופציונלי, למילוי)

איך להכין לחמניות שום – מתכון מנצח לכל המשפחה
לחמניות שום במילוי גבינות מתכון נדיר
לחמניות הכי רכות בעולם מתכון קל

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:

    • בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
    • מוסיפים את הקוטג', הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה והשמן ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
    • מוסיפים את הגבינות המגורדות ולשים עד שהן נטמעות בבצק.
  2. מכינים את הבואיקוס:

    • יוצרים מהבצק כדורים קטנים.
    • אם רוצים, יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בזית מגולען. סוגרים היטב את הבצק סביב הזית.
    • מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  3. אופים:

    • מסדרים את הבואיקוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (אפשר גם על טורבו) במשך 15-20 דקות, או עד שהבואיקוס מזהיבים.

מתכון של סיון צרור