רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
פאטוש עם לחם פיתה קלוי – אחד המתכונים המושלמים שתפגשו!
כשאתם חושבים על סלטים מרעננים, אתם מתכוונים לפאטוש! זהו סלט שעובד בכל זמן ובכל מקום, בדיוק כמו שיר יפיפה שמלווה אותנו ברגעים הטובים ביותר. כל ביס בפאטוש הוא כמו חיבוק מצרי חם – קצת חמוץ, קצת מתוק, ובמיוחד צבעוני. אז בואו ונתחיל להכין את אחד המתכונים המדהימים, הממכרים והמושלמים שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. עם מרכיבים טריים ואיכותיים חשוב לייצר טעמים מעלפים. הנה מה שדרוש עבור הפאטוש שלנו:
- 4 פיתות
- 2 כוסות חסה סתוונית, קצוצה
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס מלפפונים, קצוצים
- 1/2 כוס בצל סגול, קצוץ דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס מנטה קצוצה (למי שאוהב טעמים טריים)
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל, לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תנו לי לספר לכם שיש אפשרויות! במקום פיתה רגילה, תוכלו להשתמש בפיתות ללא גלוטן. לשדרוג בריאותי נוסף, אפשר להחליף את השמן הרגיל בשמן אבוקדו שהוא דל פחמימות. אחד הדברים האגדים בפאטוש הוא שניתן לשנות אותו בקלות לפי מה שיש במקרר.
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שאספנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן לצלול לתוך תהליך ההכנה. יש לזה קסם משגע!
- מחממים תנור ומניחים את הפיתות על תבנית לתנור.
- צולים את הפיתות בתנור במשך 8-10 דקות עד שהן הופכות לקריספיות וזהובות.
- מוציאים את הפיתות מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט. לאחר מכן חותכים לקוביות.
- בינתיים מכניסים את כל הירקות המוכנים לקערה גדולה.
- מוסיפים את דברים הנלווים – פטרוזיליה ומנטה קצוצים.
- בצל את השום, מוסיפים את מיץ הלימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- מערבבים את כל המרכיבים עד שהכל מתאחד בצורה מושלמת.
- בסוף, מוסיפים את קוביות הפיתה הקלויה ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את הפיתות.
תוספות או שדרוגים אפשריים
פאטוש הוא לא רק סלט, הוא חווית חיים! אתם יכולים להוסיף כל מה שתרצו. נוסף למנות הבסיסיות, נסו להוסיף גבינת פטה מגוררת, או כמה דובדבנים מיובשים שיכולים להוסיף מתיקות מרשימה. אם אתם אוהבים קראנצ' נוסף, שקולו לשלב אגוזי מלך קצוצים. מהנסיון שלי, כל שדרוג רק הופך אותו למשהו אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפאטוש לפני יום?
אפשר בהחלט! הוא יותר טעים אחרי שהטעמים התפתחו יחד, אבל ממליץ להוסיף את הפיתה קריספית רק לפני ההגשה.
מה כדאי לעשות אם הפטה לא נורא לי?
אם המתכון לא לטעמכם, אתם יכולים להמיר את הגבינה בגרסה טופו או בלעדיה לגמרי, זה עדיין יהיה טעים ומתמזג!
מה ההמלצה להוסיף בצד?
לצד הפאטוש מומלץ לשרת חומוס או טפנדה, זה משלים את התפריט למושלם!
האם זה מתאים לאירועים גדולים?
בהחלט! אפשר להכין כמויות גדולות ולשדרג עם תוספות לגיוון.
מה זמן האחסון המומלץ לפאטוש?
אפשר לאחסן אותו במקרר עד יומיים, אבל נזכור! ככל שהזמן עובר, הפיתה מאבדת מהיותה קריספית.
האם אפשר לשדרג אותו עם חלבונים?
כמובן! אתה יכול להוסיף עוף צלוי, טונה או אפילו קונפי גזר כדי להעשיר את המנה.
מה עושים אם מתחשק לי טעמים חריפים?
ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ או סחוג מקומי. אה… הטעמים יכולים להסחף ברקע של כל ביס!
האם אפשר לזלול את זה כמתאבן?
דוקא כן! פאטוש יכול להיות מתאבן מושלם שמגישים לצד מנות אחרות. הוא ישר לשדרג את השולחן.
כמה קלוריות יש במנה?
לא לדאוג, הפאטוש בריא יחסית! כל מנה תכיל סביב 200 קלוריות, תלוי בתוספות.
באיזה זמן הכי טוב לאכול את הפאטוש?
פאטוש הוא הכי טעים כשהוא טרי, לכן אני ממליץ להכין אותו לפני הארוחה ולהגיש אותו לשולחן.
אם אהבתם את המתכון הזה, אני ממליץ לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. כולם צריכים לגלות את הפאטוש המדהים הזה! בואו נמשיך להפיץ את השמחה והאהבה לאוכל טוב!
הגב