מרק חרירה משביע וטעים לארוחה מפסקת

מרק חרירה משביע וטעים לארוחה מפסקת

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

4.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מרק חרירה משביע וטעים לארוחה מפסקת יום כיפור

זמן הכנה: שעה דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 2 בצלים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 2-3 ליטר מים
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 4 עלי כרפס, קצוצים
  • 2 כוסות חומוס מבושל
  • 1 כוס עדשים חומות
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף (לא חובה)
  • ½ כף שטוחה מלח
  • חופן אטריות דקות למרק
  • 4 כפות שמן
  • מיץ מחצי לימון

מרק חרירה

מתכונים נוספים

מרק חרירה מתכון קל של תומר תומס
מרק ירקות עשיר: מתכון מנצח
עוגיות תה קריספיות עם ניחוח אניס ללא סוכר ליום כיפור

מרק חרירה מרוקאי

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול, מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את המים, כוסברה, פטרוזיליה, עלי כרפס, חומוס, עדשים, כורכום, כמון, פלפל שחור, מרק עוף (אם משתמשים) ומלח.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות, עד שהקטניות רכות.
  5. מוסיפים מיץ לימון ואטריות ומבשלים עוד 5 דקות.

טיפ: ניתן להוסיף גם בטטה, תפוח אדמה ושעועית לבנה.

מתכון של נועם זיגדון