מלוחייה – מתכון מנצח לתבשיל עוף ותרד ערבי

מלוחייה – מתכון מנצח לתבשיל עוף ותרד ערבי
מלוחייה – תבשיל תרד ערבי עם עוף

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

ממלכה של טעמים: מחלוקת על מתכון מלוחייה עם עוף

השבוע חוויתי רגע מרגש במיוחד כשהזמנתי חברים לאירוח שהוקדש כולו למנות שכולנו מכירים ואוהבים. מה לא נעשה כדי להפתיע! בחרתי להכין מלוחייה, התבשיל הערבי הקלאסי שכולנו אוהבים, ואני לא מדבר על סתם מלוחייה, אלא על מלוחייה עם עוף במרקם מענג, טעמים משגעים ואווירה ביתית חמה. זה מסוג המאכלים שמחממים את הלב וגם את הבטן. כל אחת מהמנות שהכנו הצליחה לשבות את הפיות של החברים שלי. כולם חזרו לעוד, ואני לא אכחיש, גם אני.

ברגע שהשיתוף במתכון הזה התחיל, אני הרגשתי כמו שר אפייה שתיאר סודות הכנת מאכלים מפתיעים; אני ממליץ לכם להתכונן לחוויית בישול ייחודית שתיצור זכרונות מרגשים. זה הזמן להפשיל שרוולים ולצאת לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 סועדים

הרכיבים הדרושים

למתכון המדהים הזה תוכלו למצוא את כל מה שצריך כדי ליצור את המנה המשגעת הזו, וסביר להניח שיש חלק מהמרכיבים אצלכם בבית. אז הנה הרשימה:

  • 1 ק"ג של עוף (אין כמו חלקי עוף – כנפיים, ירך או חזה)
  • 500 גרם עלי מלוחייה קפואים (ללא סוכרול), או עלים טריים אם יש
  • 2 כוסות מים
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיניים של שום, כתושות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית קימל (זה יהיה אגדי!)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס חומוס מבושל (לא חובה, אבל טעים במיוחד)
  • לימון טרי להגשה

כעת, אם תרצו להכין גרסה טבעונית, אפשר פשוט להחליף את העוף בטופו או אפילו בשעועית לבנה מבושלת. כך תוכלו ליהנות מגרסה בריאה ומזינה!

שלבי ההכנה

יש שיגידו שההכנה היא החלק הכיפי, אז בואו נצא לדרך:

  1. חממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים, עד שהריח יוצא.
  4. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים עד שהם משחימים.
  5. מתבלים בכמון, מלח, פלפל שחור וקימל ומערבבים.
  6. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על חום נמוך כ-30 דקות.
  7. לאחר מכן, מוסיפים את עלי המלוחייה (קפואים או טריים) ומערבבים היטב.
  8. מבשלים עוד 15 דקות נוספות, עד שהעלים רכים.
  9. במידה ורוצים להוסיף חומוס, זה הזמן פשוט לשים אותו פנימה.
  10. הנה, עכשיו מכבים את הלהבה וממתינים כמה דקות לפני ההגשה.

לסיום, אין כמו לטעום מאכל כזה לפני שמגישים אותו. טעם מדהים של שכבות מרקם וייחודיות מרגיש עולה על כל צלחת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מלוחייה תהיה טעימה בכל צורה, אך יש כמה תוספות שלא כדאי לפספס:

  • חתיכות טחינה או פרוסות לימון להענקת חמצמצות מפתיעה בפני הישיבה על שולחן האוכל.
  • תיבול נוסף עם כף של שטוחה של חרדל!
  • אולי תלחצו על החומוס שאתם משדרגים את המנה בגלל שהוא נותן טעמים נהדרים?
  • שיהיה לכם תוספת של טחינה על צד המנה.
  • שחתיכות טופו יעזרו לתת למנה איזון של טעמים, אם תרצו גישה טבעונית.

שאלות ותשובות

איך ניתן לדעת אם המלוחייה מוכנה מספיק?
כל שעליכם לעשות הוא לבדוק את עלי המלוחייה, אם הם רכים ונמסים בפה, אז אפשר כרגע לתחום אותם מהסיר.

האם אפשר להשתמש בשום קשר?
בהחלט, ניתן להכין את המנה עם שום קשר שיגרום לעוד יותר טעמים בתבשיל. אפשר ללטף אותם עם כף של שמן זית ולתבל היטב.

מה לעשות אם אין לי זמן לבשל?
קדימה, קחו את המלוחייה הקפואה ותוסיפו אותה ישר לסיר עם ורד כדורי אחר כך, כלל לא צריך לבשל את הירקות.

האם ניתן להקפיא מלוחייה?
בוודאי! תכניסו אותו לשקית או לקופסה מפלסטיק אטומה, ככה תוכלו להמשיך לענג את עצמכם גם בעתיד.

האם המנה מתאימה לילדים?
מומלץ להתחיל לנסות תיבולים שונים ולראות מה עובד הכי טוב עבורם. זהו תבשיל שיכול להתאים אפילו לגיל הצעיר ביותר.

למה אני צריך להקפיד על עלי המלוחייה?
עלי המלוחייה מכילים הרבה ברזל, ויטמינים ומינרלים, כך שהכנת המלוחייה תעניק ערכים תזונתיים גבוהים למנה.

כיצד לשרת את המלוחייה?
הנהגת את המלוחייה לצד אורז עם תיבול, וכדי לפנק מושלם הוסיפו חומוס מעל וגם טחינה על הצד!

למה אני צריך להוסיף חומוס?
כי הוא נותן מנה עם טעמים מיוחדים, אז כדאי.

מה ניתן לשנות במתכון?
אפשר לשחק עם התבלינים ולנסות כמויות שונות כדי למצוא את האיזון המושלם.

מה הוא המרכיב הסודי שלכם?
אני אוהב להוסיף קמצוץ של קינמון לאחר הבישול – זה משגע את כל התבשיל!

אז, חברים, זה הזמן להתחיל לבשל! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי מי לא אוהב טעמים משגעים? שימו לב למנה המדהימה הזו, אני בטוח שתרצו לחזור עליה שוב ושוב!