המתכון הזה לסוכות ישגע את כל האורחים!

לביבות תפוחי אדמה ובשר בסטיל

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר – מתכון קל

זמן הכנה: שעה דרגת קושי: בינוני

מתכון ללביבות תפוחי אדמה פריכות במילוי בשר עשיר וטעים! קל להכנה ומושלם לארוחת ערב, לאירוח או סתם לפינוק.

מצרכים למילוי:

  • מעט שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • ½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כורכום

מצרכים ללביבות:

  • 9 תפוחי אדמה, עם קליפה
  • ½ צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • ½ צרור כוסברה, קצוצה דק
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם לבנים
  • ¼ כוס פירורי לחם מוזהבים
  • 3 כפות קורנפלור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי:

    • מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד להזהבה.
    • מוסיפים את הבשר הטחון, הפטרוזיליה והבצל הירוק.
    • מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.
    • מטגנים ומפוררים את הבשר על אש גבוהה עד שמצטמצמים הנוזלים.
    • מניחים בצד לצינון מלא.
  2. מכינים את הלביבות:

    • מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים מעט.
    • מקררים, מקלפים ומועכים לפירה.
    • מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה ומיץ הלימון.
    • מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם משני הסוגים ובסוף את הקורנפלור.
    • מתבלים במלח, פלפל שחור, פלפל לבן וכורכום.
    • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    • מניחים במקרר למשך כ-20 דקות.
  3. ממלאים ומטגנים:

    • עם ידיים רטובות, יוצרים כדור מתערובת תפוחי האדמה, ממלאים במילוי וסוגרים. משטחים מעט את הלביבה.
    • מחממים שמן בגובה 2-3 ס"מ במחבת.
    • מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.

טיפ: ניתן להגיש את הלביבות עם טחינה, סלט ירקות או רוטב שאוהבים.

לביבות תפוחי אדמה – ארוחה קלה וטעימה

לביבות תפוחי אדמה הן ארוחה קלה וטעימה להכנה, המושלמת לכל יום בשבוע. הן פריכות מבחוץ, נימוחות מבפנים ומלאות בטעם. המתכון הזה קל להכנה ויכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת. מומלץ להכנה בחג סוכות מאחר וזה מתכון קל וסוחט מחמאות מהאורחים בסוכה.

מתכון בהשראת אילנה לוי