רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
עוגיות בריאות שיבולת שועל מדהימות!
עוגיות שיבולת השועל הללו הן לא סתם עוגיות – מדובר בדרמה של טעמים ובחוויות בלתי נשכחות. כל ביס הוא פסגה של מתיקות חטובילה, מרעננת ומהנה. אנחנו כותבים את המתכון הזה כי לכל אחד מאיתנו יש חברה או בן משפחה שצריך להציל את היום עם פינוק מתוק ובריא. העוגיות הללו בריאות, דל פחמימות, פשוטות להכנה ומושלמות! והטוב ביותר? הן כנראה יגרמו לכם ללקק את האצבעות.
זמן ההכנה והכנה
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15-20 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
- 200 גרם שיבולת שועל (כוס)
- 2 בננות בשלות, מעוכות
- 60 גרם חמאת אגוזים (כמו שקדים או אגוזי לוז)
- 30 גרם דחוס של דחפת סילאן או דבש
- 70 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב, אם אתם צריכים קצת יותר מתיקות)
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל מומלץ)
- 1/4 כפית מלח
אם נדמה לכם שאין ברשותכם את כל המרכיבים, אתם יכולים לשדרג את המתכון עם תחליפים: למשל, להשתמש בחמאת קוקוס במקום חמאת אגוזים, או להמיר את השוקולד בפרי יבש כמו חמוציות או פירות טריים.
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל מה שאנחנו צריכים, בואו נתחיל בתהליך שיביא אותנו לעונג המתוק.
- חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את שיבולת השועל בקערה ומניחים בצד.
- בעזרת מזלג, מועכים את הבננות המעוכות עד שהן בעלות מרקם חלק.
- מוסיפים את חמאת האגוזים, סילאן, קינמון ומלח לבננות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את התערובת לשיבולת השועל ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים בעדינות.
- לוקחים כף מהתערובת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, בצורה של כופתאות.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות זהובות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מי שאוהב יכול להוסיף גם אגוזים קצוצים, קוקוס טחון או זרעי פשתן לתערובת. זה משדרג לגמרי את הטעם ומוסיף למרקם המדהים של העוגיות.
בעודי מכין את העוגיות בשיעור בישול משפחתי, כולם התלהבו מהטריות והפשטות של המנה, והחיות והצחוק לא הפסיקו. תתארו לעצמכם את הידיים המלוכלכות של הילדים מלהכין עוגיות!
שאלות ותשובות
האם העוגיות האלה מתאימות לדיאטה?
כן, העוגיות הללו הן בריאות ומספקות אנרגיה בזכות השיבולת שועל והבננות. הן גם עשויות מחומרים מהטבע, כך שהן תורמות לתפריט בריא.
מה אפשר לשים במקום הבננות אם אני לא אוהב אותן?
אפשר לדלג על הבננות ולהוסיף חצי כוס רסק תפוחים. זה ייתן לעוגיות מרקם נעים וגם מתיקות.
אילו שדרוגים יש לעוגיות?
כמו שהזכרתי קודם, אתם יכולים להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד בלגי איכותי או תבלינים כמו קולוניה או אגוז מוסקט. פשוט תהיו יצירתיים!
כמה זמן תשמרנה העוגיות?
העוגיות נשמרות במיכל סגור בטמפ' החדר עד 5 ימים. אם יש לכם את היכולת, הכינו כמות כפולה.
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט! תוכלו להקפיא את העוגיות וליהנות מהן גם בשבועות הבאים. פשוט יש לקחת אותן למקרר לילה לפני הוצאתן לאכילה.
מה היתרון של שיבולת שועל?
שיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים, שהם חשובים מאוד לתפקוד תקין של מערכת העיכול, והן גם משפרות את רמות הכולסטרול.
האם ניתן להמיר את הקמח בשיבולת שועל?
אם אתם רוצים שהעוגיות יהיו ללא גלוטן, אפשר לטחון את שיבולת השועל לאבקה דקה וליצור ממנה "קמח שיבולת שועל".
אם אין לי שוקולד מריר, מה אפשר לשים במקום?
אפשר להמיר בשוקולד חלב או פשוט לשים פירות יבשים דוגמת צימוקים או חמוציות.
האם אני יכול להשתמש במתכון הזה להכנת עוגת שיבולת שועל?
בהחלט! אפשר להכין תבנית עוגה ולהאריך את זמן האפייה ל-30-40 דקות או עד שהעוגה מוכנה.
אז יש לכם את המתכון של העוגיות הבריאות והטעימות. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! בואו ניצור מקהלה של בריאות במטבח!
הגב