סמבוסק במילוי גבינה ועשבי תיבול שכולו טעם!

סמבוסק במילוי גבינה ועשבי תיבול שכולו טעם!
סמבוסק במילוי גבינה ועשבי תיבול

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

כמה טעים יכול להיות דבר פשוט כמו סמבוסק?

יש משהו באמת מיוחד בסמבוסק. הריחות העדינים של הבצק הטרי יחד עם המילוי המענג שעושה חסד עם החיך – זהו חוויה שמעוררת זיכרונות מתוקים מכל המטבחים שאני מכיר. במתכון הזה אנו נכין סמבוסק במילוי גבינה ועשבי תיבול, והאמת היא שכאשר אני מכין אותו בבית, אני תמיד מתרגש מחדש מהתוצאה. זה מתכון שמעורר אהבה וחום ואפשר לשדרגו או להתאים אותו לפי טעמכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 12 סמבוסים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין סמבוסק במילוי גבינה ועשבי תיבול, אנו זקוקים למכלול עשיר ומזין של רכיבים איכותיים. כל רכיב תורם למילוי המדהים שהוא פשוט מטריף את החושים.

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 30 גרם חמאה, רכה מאוד
  • 30 מ"ל שמן זית
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפ teaspoon סוכר
  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 100 גרם גבינת מוצרלה, קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 1 ביצה (למריחה)

אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הגבינות בחלופות טובות מבית "פרו-ויט" או "תבואות". בנוסף, ניתן להכין גרסה ללא גלוטן על ידי החלפת הקמח בקמח תפו״א או בקמח ללא גלוטן. המגוון הרחב מאפשר לכל אחד ואחת למצוא את הגירסה האוהבת והאהודה עליהם!

שלבי ההכנה

כעת נתחיל עם ההכנה. תנו לדמיון לעבוד ותפנו זמן אל השיטה הזו שמיועדת להפתיע את כולם.

  1. בקערה גדולה, נניח את הקמח, החמאה והשמן וללוש את התערובת עד שהתערובת תהיה אחידה.
  2. נוסיף ביצה, מלח וסוכר ונמשיך ללוש עד שהבצק יתאחד.
  3. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 30 דקות.
  4. בינתיים, ניכנס את הגבינות לקערה נוספת, נוסיף את עשבי התיבול ונערבב היטב.
  5. לאחר שעת התפיחה, נוציא את הבצק מהמקרר ונרדד אותו לעלה דק בגובה של 3-5 מ"מ.
  6. נחתוך עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  7. במרכז כל עיגול, נניח כפית מלאה מהמילוי שהכנו.
  8. נסגור את העיגול כמו גבעול, ונלחץ על הקצוות כדי למנוע מהמילוי לברוח.
  9. נניח את הסמבוסים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  10. נתבל את הסמבוסים בביצה מוקצפת כדי שיתקבל צבע זהוב.
  11. נאפה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהסמבוסים מקבלים צבע זהוב משגע.

עכשיו הגענו לשלב המרגש, שלב האפייה. הריח המתפשט במטבח משגע, האזור מתמלא בריחות של עשבי תיבול וגבינות – אין כמו זה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, ניתן לשדרג את הסמבוסים לפי טעמכם. נוסיף קצת כמון או זעתר למילוי לקבלת טוויסט נוסף. אם בא לכם משהו חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ על מנת לרענן את הטעמים. שדרגו עם רוטב יוגורט עם שום לימון או אפילו ממולאים בסלק מרהיב!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין סמבוסים קפואים?
כן, בטח! אפשר להכין סמבוסים עד שלב האפייה, להקפיא ולהכין בשעת הצורך.

מה ניתן לשים בתוך המלית?
אם אתם אוהבים יצירתיות, אפשר לשלב תערובות שונות של גבינות יחד עם פטריות קצוצות או ירקות קלויים.

האם אתם ממליצים על רוטב מיוחד?
בהחלט! רוטב יוגורט בלימון או אפילו רוטב צ'ילי יכול להדגיש את הטעמים.

כמה זמן הטריות של הסמבוסים?
לאחר האפייה, סמבוסים נשמרים במקרר עד 3 ימים. כדאי לשדרג אפילו כקונה בתוך טוסטר.

האם ניתן לשדרג עם עשבי תיבול אחרים?
אתם יכולים לשדרג עם שמיר, טימין, או אפילו רוזמרין לתוצאה שונה ומיוחדת.

האם זה מתכון מתוק?
לא, זהו מתכון מלוח, אבל אם תרצו, אפשר להכין סמבוסים מתוקים עם שוקולד או אגסים.

איזה קמח הכי מומלץ להשתמש?
הקמח של חיטה עבר ייבוש וטחינה מדויקת, אך קמח תפו”א יכול להיות פתרון טוב עבור גרסה ללא גלוטן.

כמה סמבוסים ניתן להכין מהכמויות הללו?
מהמתכון הזה יוצאים כ-12 סמבוסים, אך זה תלוי בגובה ובגבולות שחותכים בעיגולים.

מה אפשר לעשות עם השאריות?
שאריות מהמלית התחלקו לתוך טורטיות – ככה מקבלים דגן חדש מרשים ומיוחד.

איפה אפשר למצוא גבינות איכותיות?
סופרמרקטים מובילים או חנויות גבינות אמינות מציעות מבחר רחב. אל תתביישו לשאול את המוכר!

אז עכשיו כשיש לכם את המתכון המדהים הזה, תוכלו להכין סמבוסים שמעלים חיוכים וסיפוק בכל ביס. רוצים לשתף את מתכון סמבוסק גבינה עם כל החברים? שתפו ברשתות החברתיות ותאפו יחד!