מתכון לסלט חצילים נדיר לשבת הקרובה

מתכון לסלט חצילים נדיר לשבת הקרובה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

3.5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

זמן הכנה: 35 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל צהוב (או כתום)
  • 1 כף שום כתוש
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית (אופציונלי)
  • 2 כפות מיץ לימון (אופציונלי)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את החצילים, חוצים אותם לאורך וחותכים חריצים בבשר החציל.
  3. מניחים את החצילים על תבנית אפייה, עם החלק החתוך כלפי מטה.
  4. אופים בתנור למשך 20-30 דקות, או עד שהחצילים רכים וזהובים.
  5. מוציאים את החצילים מהתנור ומצננים.
  6. בעזרת כף, מרוקנים את בשר החצילים לקערה ומועכים בעזרת מזלג.
  7. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות ומוסיפים לקערה עם החצילים.
  8. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  9. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  10. אם רוצים, מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים שוב.

הגשה:

מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר, לצד פיתות, לחם טרי או אורז.

טיפים:

  • אפשר לגוון את הסלט על ידי הוספת עשבי תיבול אחרים, כמו כוסברה או נענע.
  • אפשר להוסיף לסלט גם בצל סגול קצוץ, עגבניות שרי חצויות או זיתים קצוצים.
  • אפשר להכין את הסלט מראש ולשמור אותו במקרר עד להגשה.

בתיאבון!

מתכון של צביה אורן.