מוקפץ טבעוני ללא גלוטן – מתכון קל ומהיר!

מוקפץ טבעוני ללא גלוטן - מתכון קל ומהיר!
מוקפץ טבעוני ללא גלוטן

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.

דרגו את המתכון

"`html

מוקפץ טבעוני ללא גלוטן – מהפכה על הצלחת שלכם!

המוקפץ הזה הוא הרבה יותר ממתכון – זהו חוויה קולינרית שעושה טוב על הנשמה! בעידן שבו כולנו מחפשים את הדרך לאכול בריא ומיוחד, המוקפץ הזה מספק את כל מה שצריך: טעמים עזים, צבעים מרהיבים ומרקם משגע. תוך דקות ספורות תוכלו לשדרג כל ארוחה ולהפתיע את כל מי שזוכה לשבת איתכם בשולחן. מוכנים להיכנס לעולם המוקפצים שמסעיר את החיך?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מיספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא לדרך, בואו נדאג שיהיה לנו הכל כדי להכין את המוקפץ המושלם. הרכיבים שלנו עובדים יחד בהרמוניה כמעט מדהימה. כשאתם טועמים את המנה המוגמרת, מבטיחים לכם שתרצו ללקק את האצבעות! ומה שיותר מגניב הוא שהמנה הזאת מתאימה גם לצמחונים וגם לטבעונים. מוכנים?

  • 2 כוסות של ירקות קפואים (גזר, ברוקולי, תירס, פלפלים)
  • 1 כוס של טופו חתוך לקוביות
  • 2 כפות של רוטב סויה ללא גלוטן
  • 2 כפות של שמן שומשום
  • 3 שיניים שום קצוצות
  • 1 כף של ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כף של סויה מתוקה (אופציונלי)
  • 200 גרם של אטריות אורז (לגרסה ללא גלוטן)
  • צ'ילי חריף קצוץ (לפי הטעם)
  • שומשום קלוי לקישוט

מרכיבים חלופיים

יש לכם פוביה מהמילה "טופו"? בהחלט אפשר לשים עגבניות קלושות במקום! ובשביל מי שמעוניין בהפתעה טעימה, אפשר לשדרג את המוקפץ עם כמה פטריות פורצ'יני או קינואה מבושלת. כך תוכלו להפוך את המנה ליותר עשירה ומחממת!

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן לפתוח את הווק ולהתחיל את החגיגה. נלך בצעד אחרי צעד, כדי שכל טעם וכל צבע שנמצא במוקפץ הזה יצא החוצה.

  1. נחמם את שמן השומשום בווק על גבוה.
  2. נוסיף את השום והג'ינג'ר ונטגן עד שהשום מתרכך.
  3. נכניס את הטופו ונקפיץ אותו עד שישתנה צבעו.
  4. נוסיף את הירקות הקפואים ונקפוץ כל הזמן, עד שהתערובת מתרככת.
  5. נוסיף את רוטב הסויה ונערבב היטב לכל הכיוונים.
  6. אם רוצים טעם מתוק יותר, נוסיף גם את הסויה המתוקה.
  7. לבסוף, נמקם את האטריות בווק ונערבב היטב עד שהן משולבות עם שאר המרכיבים.
  8. לקראת סיום, נוסיף את הצ'ילי החריף לפי הטעם.
  9. נגיש עם שומשום קלוי על ואוו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להמשיך לעניין את הטעמים שלכם – אל תסכימו להיות משעממים! תוסיפו תמרים קצוצים למנה, או קצת בוטנים קצוצים בשביל ט crunchier. גם פרוסות אבוקדו יכולות להתחבר כאן יפה. ואולי אפילו שערת סויה נאה כדי לתת עוד טוויסט לעניין.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום טופו?
אפשר לשים חומוס מבושל, או קוביות של סייטן. גם קישואים קלויים יהיו תוספת נהדרת!

האם אפשר להחליף את האטריות באורז?
בהחלט! אפשר להשתמש בכל סוג של אורז, אפילו בסמטי או בחום. האורז הרבה יותר מזין ויתמזג עם המוקפץ בצורה מושלמת.

כמה קלוריות יש במוקפץ הזה?
זה תלוי במידה, אבל ערך קלורי בהערכה הוא סביב 350-400 קלוריות למנה.

אני לא אוהב חריף. מה אני עושה?
תשאירו את הצ'ילי בצד! המוקפץ יישאר טעים גם בלי.

כמה זמן המוקפץ נשמר במקרר?
הוא יכול להחזיק במקרר 2-3 ימים. תכינו מראש מנות ותהנו מזה במספר ארוחות!

האם אפשר להכין את המוקפץ בלי שמן?
כן! אפשר לעשות שימוש במים או מרק ירקות במקום השמן. זה ייתן לכם תוצאה דלת פחמימות.

אילו ירקות אני יכול להוסיף?
כל סוג! ברוקולי, קישואים, גזר או אפילו נבטים. תתפרעו בזה, זה הזמן שלכם!

איך ניתן להוסיף חלבון נוסף?
מאוד פשוט! אם אתם אוהבים קטניות, הוסיפו קופסה של שעועית שחורה או עדשים.

האם אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט! זה מעולה להגיע לארוחת צהריים מוכנה ומזינה במכונית.

מה בריא במוקפץ הזה?
המוקפץ מלא בירקות, שאין להם סוכר נוסף והטופו מספק חלבון בריא.

אז אם נהניתם מהמתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! בואו נגרום לעוד אנשים לגלות את הפלאים של אוכל ייחודי ומיוחד. ללקק את האצבעות!

"`