רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
מנה אקזוטית ומפנקת שלא תשכחו!
כולנו אוהבים לפנק את עצמנו במעט טעמים אקזוטיים, לא משנה אם בחגיגה משפחתית או בסתם ערב רגוע בבית. כופתאות האורז הממולאות שלנו עם קוקוס ולמון גראס ייקחו אתכם הישר אל המקומות החמים של המזרח הרחוק. כשתחברו את השילוב המושלם בין מתוק למעט חמצמץ, תגלו שזה פשוט מדהים. אנחנו מדברים פה על מנה שמתמחה בלאכול עם העיניים – המראה שלה שובה את הלב, הטעם שלה ממכר, והשילוב של איכות המרכיבים מעלה את כל החוויה לרמה אגדי של פינוק. אז אם אתם מחפשים משהו חדש, מעניין ומיוחד, אתם במקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 1 שעות
- רמה של קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את כופתאות האורז המעולות הללו, אנו צריכים את המרכיבים הבאים:
- 200 גרם אורז עגלגל (ושלושה פעמיים חמוד במיוחד)
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- 1/2 כוס סוכר חום
- 2 מקלות לימון גראס (פרוסים דק)
- 1/4 כוס שטוחה של אבקת קקאו או קקאו טבעי (למגע של קסם)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית וניל (ממכר, כדאי להוסיף!)
- קוקוס מרוסק (לציפוי)
שדרוגים או תוספות אפשריים
יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרג את המתכון הזה! אפשר להוסיף לתוך כופתאות האורז פירות יבשים כמו תאנים או משמשים, או אפילו לקשט את המנה עם רוטב מנגו מתוק שרק יוסיף לעונג. כמו כן, אם תרצו לגרסה טבעונית, פשוט זנחו את החלב קוקוס והשתמשו במים עם מעט תמצית קוקוס במקום. זה ידע גם על שדרוג בריא!
שלבי ההכנה
כעת, החלק שבו אתם מתנסים במנה המעלפת הזו. זה הזמן להפוך את כל המרכיבים המיוחדים הללו למנה מדהימה של כופתאות. לאחר יישום ההנחיות, היכונו שמי שישתף אתכם לא יוכל לעצור את הנשיקות על הלחי!
- שוטפים את האורז היטב כמה פעמים עד שהמים יוצאים צלולים.
- משרים את האורז במים לשעה מתחת למים (אווירת ספא!).
- מבשלים את האורז במים רותחים במשך 10-15 דקות עד שהוא רך אך לא רך מדי.
- מניחים את האורז המבושל בכלי עם חלב הקוקוס, סוכר, מלח, לימון גראס וניל.
- מבשלים בעדינות במשך 20 דקות נוספות על חום נמוך.
- עוברים ללטף את הכופתאות כשהן מתקררות, ומכינים קמת עיגולים עם הידיים. יכולים להיות מלאים בכל מה שבא לכם!
- לוחצים בעדינות את הכופתאות לכדי צורה עוגתית אך לא דחוסה.
- אחר כך, מצפים את הכופתאות בקוקוס המרוסק – כיף לשחק עם האוכל!
- ושוב, על לוח עץ או צלחת, לתת לכופתאות הגימור המושלם – מי יוכל לעמוד בפני המראה?
סיכום
ועכשיו, כשאתם מוכנים טעימות אבל עם תיאבון מתמלא, תהיו מוכנים לקסם. הכופתאות האלה לא רק שאפשר לאכול אותן לבד, אלא גם לשתף עם יקיריכם, לשמח ולפנק. המטבח יפציע ויהיה מקום של חוויות חדשות, פירות ושפע של טעמים נוסטלגיים. אל תשכחו לשתף את המתכון החיוני הזה עם כל החברים ברשתות החברתיות!
שאלות ותשובות
האם ניתן לאכול את הכופתאות קרות או חמות?
כן, הכופתאות טובות הן חמות והן קרות. זה תלוי בטעמכם, והכי טעים שטועמים מכל מצב.
האם אפשר להכין את הכופתאות מבעוד מועד?
בהחלט! ניתן להכין אותן שעות לפני ולהשאיר במקרר עד ההגשה.
האם יש אפשרות להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט, כל המרכיבים במתכון הזה הם נטולי גלוטן, אז רק תוודאו לשאול על הקוקוס במקרה שאתם קונים אותו.
מה עליי לעשות אם אין לי לימון גראס?
אם אין לכם לימון גראס, תוכלו להשתמש בקצת מיץ ליים או לימון כדי להוסיף רעננות וטעמת חמצמצות!
כמה זמן אפשר לשמור את הכופתאות במקרר?
הכופתאות נשמרות נהדר במקרר למשך עד שלושה ימים.
האם חייבים לשים סוכר?
אם אתם מעדיפים להימנע מסוכר, אפשר לשים דחוס של תמרים או ממתיק אחר.
מה המתכון הזה אומר על הפירות הטריים?
הפירות הטריים יכולים לשדרג את המנה ולתת ערך תזונתי נוסף, אפשר לשים פירות כדוריים כמו תותים או דובדבנים.
מה ניתן להגיש עם הכופתאות?
אפשר להגיש בנפרד עם רוטב מנגו או רוטב שוקולד מוחמץ!
האם אפשר להקפיא את הכופתאות הנכונות?
כן, תוכלו להקפיא אותן להנאה מאוחרת יותר, רק שימו לב לחמם לפני ההגשה.
האם לא מכריחים לעצב אותן?
לא! אתם יכולים להכין את הכופתאות מכל מיני צורות – והאהבה תתבטא בכל אידיאה!
הגב