רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם? לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו.
איך להכין לחמניות שום – מתכון מנצח לכל המשפחה
מרכיבים:
לבצק:
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 80 מ"ל שמן (כוס)
- 1 ביצה
- 450 מ"ל מים פושרים
לציפוי השום:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 שום כתוש
- מלח
- בזיליקום
- פטרוזיליה קצוצה
לחמניות שום רכות כמו ענן שאי אפשר לעמוד בפניהן 💗 (פרווה וטבעוני)
מתכונים נוספים
לחמניות שום במילוי גבינות מתכון נדיר
לחמניות שום מלאות בגבינות
לחמניות הכי רכות בעולם מתכון קל
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
- מוסיפים את המלח, השמן והביצה ומערבבים.
- מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
עיצוב הלחמניות:
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים רווחים בין הלחמניות.
-
ציפוי והתפחה שנייה:
- מערבבים את כל מרכיבי ציפוי השום בקערה קטנה.
- מברישים את הלחמניות בציפוי השום.
- מתפיחים את הלחמניות מכוסות במגבת כחצי שעה נוספת.
-
אפייה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
- אופים את הלחמניות כ-20 דקות, או עד שהן מזהיבות.
זמן הכנה: כשעתיים (כולל התפחות) דרגת קושי: קל
מתכון של סיון צרור
הגב